ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ. ΙΣΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΠΟΪΝΓΚ

ΜΠΟΕλπίδες πως η αγωνία των συγγενών των 239 επιβαινόντων στο Boeing της Malaysia Airlines θα τελειώσει οριστικά ή ακόμη μια έρευνα που θα καταλήξει σε αδιέξοδο; Η ανακοίνωση από τον ίδιο τον Αυστραλό πρωθυπουργό, Τόνι Άμποτ, πως από δορυφορικές λήψεις εντοπίστηκαν,

στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυο αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο σήμανε παγκόσμιο συναγερμό!

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη”, δήλωσε λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν.

Η Αυστραλία έχει στείλει ένα αεροσκάφος στην περιοχή περίπου 3000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον Ινδικό Ωκεανό ενώ αναμένονται άλλα τρία αεροπλάνα για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν δυο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Τόνι Άμποτ και τα όσα δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή τα αντικείμενα αυτά θα μπορούσαν να είναι συντρίμμια από την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται ήδη για δώδεκα ημέρες.

«Νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την έρευνα για την πτήση MH370 της Malaysia Airlines στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» δήλωσε ο Άμποτ στην αυστραλιανή βουλή. «Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες των αντικειμένων που πιθανώς σχετίζονται με την αναζήτηση » ανέφερε.

«Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370» διευκρίνισε ο Άμποτ.

Μία άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αερο-διαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.

newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com