Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΙΜΩΣΕ ΤΟ TWITTER ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Έκλεισε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης το Τwitter στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, μετά από σχετική εντολή της εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης…

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε πει κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας «θα ξεριζώσουμε το Τwitter και τα παρόμοια και δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι θα πει η διεθνής κοινότητα. Ολοι θα αντιληφθούν την ισχύ της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Το Τwitter είναι από τα κοινωνικά μέσα μέσω των οποίων διαρρέουν εδώ και λίγο καιρό ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες, σχετικές με οικονομικά σκάνδαλα, τόσο του ίδιου του Ερντογάν όσο και συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του.

Η εταιρεία διαχείρισης του διαδικτυακού μέσου, Twitter Inc, ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις αναφορές για απαγόρευση της υπηρεσίας στην Τουρκία. Η εταιρεία δημοσίευσε μήνυμα συμβουλεύοντας τους χρήστες του Twitter στην Τουρκία να στέλνουν τα tweets χρησιμοποιώντας τα γραπτά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου.

Οι χρήστες του Twitter στην Τουρκία ανέφεραν εκτεταμένες διακοπές τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, λίγες ώρες αφότου ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε να κλείσει αυτή την γνωστή πλατφόρμα των κοινωνικών δικτύων.

Ορισμένοι χρήστες προσπαθούν να ανοίξουν την ιστοσελίδα Twitter.com αλλά βλέπουν μια ανακοίνωση προφανώς από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Τουρκίας (TIB).

Η ανακοίνωση αναφέρει τέσσερις δικαστικές αποφάσεις ως βάση για τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας, οι οποίες σχετίζονται με τη διαρροή των τηλεφωνικών συνομιλιών του Ερντογάν.

tanea.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com