ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Δήλωση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσου Τσιαπλέ

τσιαπλεςΗ κόντρα για το γάλα, κρύβει την ουσία του προβλήματος, ότι δηλαδή τα μέτρα του ΟΟΣΑ και οι κανονισμοί της Ε.Ε, προσδιορίζουν την ημερομηνία λήξης ενός προϊόντος, σύμφωνα με τα συμφέροντα των κερδών των μονοπωλίων της γαλακτοβιομηχανίας και όχι τη λαϊκή ανάγκη για φτηνό και ποιοτικό γάλα.

Γι’ αυτό οι προτάσεις τους για γάλα πολύ μεγαλύτερης των 5 ημερών διάρκειας, απαξιώνει την ποιότητά του, συρρικνώνει και χτυπάει την εγχώρια γαλακτοπαραγωγή, ενισχύει τις εισαγωγές και την αύξηση της ανεργίας. Θύματα η ποιότητα διατροφής του λαού και ο κλάδος αγελαδοτροφίας γαλακτοπαραγωγής, που ήδη η χώρα είναι ελλειμματική λόγω περιορισμών από την Ε.Ε.

Είναι ψέμα ότι με τα μέτρα του ΟΟΣΑ θα μειωθεί η τιμή στο γάλα για τη λαϊκή οικογένεια. Άλλωστε το γάλα υψηλής παστερίωσης με πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ημερών είναι ακριβότερο. Αυτό που θα γίνει είναι να μειωθεί η τιμή της πρώτης ύλης, με την εισαγωγή φθηνού γάλακτος, που μαζί με τη μείωση στην αμοιβή εργασίας, θα εξασφαλίζει στον γαλακτοβιομήχανο ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε, κυβερνήσεων και κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που πρέπει να ανατραπεί, για να μπορέσει ο λαός, με τη δική του εξουσία, να αξιοποιήσει και να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, εξασφαλίζοντας ποιοτικά, ασφαλή και φτηνά τρόφιμα.

Είναι επομένως υποκριτές, οι υποψήφιοι για την περιφέρεια ή τους δήμους, που ενώ είναι με τα μπούνια με την Ε.Ε, την οποία παρουσιάζουν ως μονόδρομο και απο την άλλη να «σκούζουν» τάχα για τις συνέπειες της πολιτικής της.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com