ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Επισκέπτονται την περιοχή στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ekpaid (Αντιγραφή)

Τη Θεσσαλία επισκέπτονται Ισπανοί και Τούρκοι εκπαιδευτικοί και στελέχη της εκπαίδευσης,  στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig. Το  πρόγραμμα είναι  διετούς διάρκειας, με τίτλο «Προώθηση της χρήσης υπολογιστών και πολυμέσων στην εκπαίδευση» και  έχει εγκριθεί και υποστηρίζεται οικονομικά από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ( ΙΚΥ).

Στόχοι  του προγράμματος είναι,  μεταξύ άλλων, η ενσωμάτωση των ΤΠΕ  και των πολυμέσων στην εκπαίδευση και η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας επικοινωνίας και ηλεκτρονικού περιοδικού. Στην σύμπραξη για την υλοποίηση του προγράμματος , συμμετέχουν φορείς της εκπαίδευσης από την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Ο φορέας, που εγκρίθηκε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα,  είναι η  μη κερδοσκοπική εταιρεία ΠΟΛΙΤΕΣ εν ΓΝΩΣΕΙ, με έδρα το Βόλο,  που δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων και υλοποιεί  εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις σε πολλές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Την υλοποίηση του προγράμματος  ανέλαβε ομάδα εργασίας, στην οποία μετέχουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  Καρδίτσας, εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων και εκπρόσωποι του φορέα ΠΟΛΙΤΕΣ εν ΓΝΩΣΕΙ, με υπεύθυνη την αντιπρόεδρο  Βασιλική-Μιμή Τσιφωντίδου σε συνεργασία με την κυρία Μαρία Τζούμα.

Η ελληνική ομάδα εργασίας, συνεργαζόμενη με τους ανάλογους  φορείς και οργανισμούς των  χωρών της σύμπραξης αναμένει, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών, να έχει πιο αποτελεσματικό έργο. Μετά την πρώτη συνάντηση  που έγινε το Δεκέμβριο στην Ισπανία, η δεύτερη συνάντηση της σύμπραξης  πραγματοποιείται στη Θεσσαλία από τις 7 Απριλίου  έως και τις  10 Απριλίου.

Οι Έλληνες και ξένοι εκπαιδευτικοί  συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Σπ. Μπαρμπούτη και την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μ. Κοτάκου, καθώς  και με τον Προϊστάμενο Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Θ. Μπεχλιβάνη, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Α’ Αρχαίο Θέατρο και στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των εταίρων της σύμπραξης θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία το φθινόπωρο του 2014.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ