Το νέο ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας με τον Πρόεδρο Γιάννη Μακρυγιάννη και τον Αντιπρόεδρο Νίκο Γκανάκη επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Νέα Λάρισα Ντίνος Διαμάντος.
Η συνεργασία του ως Πρόεδρος του ΤΕΕ με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου τα τελευταία χρόνια για κοινά ζητήματα των Επιστημονικών τους φορέων αποτελεί εγγύηση για την περαιτέρω συνεργασία στα πλαίσια του Νέου Δήμου. Αυτό καταγράφηκε ως κοινή διαπίστωση.
Στα πλαίσια των απόψεων που εξέφρασε καταρχήν ο κος Μακρυγιάννης αλλά, και σε προέκταση αυτών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ντίνος Διαμάντος δήλωσε τα εξής:
« Η συνεργασία μας θα είναι από την πρώτη στιγμή στενή και διαρκής. Οι επιστήμονες φαρμακοποιοί, πολίτες της νέας Λάρισας, θα πρέπει να απολαύσουν μία νέα αξιοβίωτη πόλη με ποιοτικά στοιχεία αλλά και, οικονομικότερη διαβίωση.
Το αίτημα του συλλόγου για εξυπηρέτηση των πολιτών για τα ανοιχτά φαρμακεία μέσω ενός διαδραστικού πίνακα είναι το ελάχιστο και αυτονόητο. Η Νέα Λάρισα θα περάσει σε μία άλλη εποχή σε ότι αφορά τις νέες τεχνολογίες. Η έξυπνη πόλη σημαίνει και, έξυπνα φαρμακεία. Και αυτό θα γίνει με συμμετοχή του Συλλόγου και των μελών του μέσα από κίνητρα οικονομικής ελάφρυνσης και χρηματοδότησης μέσω ανεξάρτητων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Τα Ιπποκράτεια, που τέθηκαν υπ’ όψιν μας, ήδη για μας έχει ανακοινωθεί θα αποτελέσουν νέο θεσμό παγκόσμιας αναφοράς σε ότι έχει σχέση με το μνημείο.
Η στήριξη σε ότι αφορά τον φαρμακευτικό συνεδριακό τουρισμό είναι αυτονόητη και με πολλαπλές ωφέλειες στην τοπική κοινωνία.
Στον τομέα της κοινωνικής αναφοράς, πρέπει ο Δήμος να επανακαθορίσει τη συνεργασία του με τον ΦΣΛ και να την δώσει δυναμική διάσταση.
Ο ΦΣΛ και τα μέλη του θα κληθούν να συμμετάσχουν δυναμικά στο πρόγραμμα του νέου Δήμου για την Υγεία. Η πρόληψη και ενημέρωση σχετικά με τα φάρμακα αποτελεί σημαντικό ζήτημα τόσο στην εκπαίδευση και στις νεανικές ηλικίες αλλά και στην οικογένεια όσο και, ιδιαίτερα, στον τομέα του Αθλητισμού.
Ταυτόχρονα, στα αστικά κέντρα υγείας που ο Δήμος μπορεί και πρέπει να ιδρύσει και να λειτουργήσει θα πρέπει να υπάρχει, και θα υπάρχει και ο «κλινικός Φαρμακοποιός», κάτι που οφείλει να έχει κάθε δομή Υγείας.
Στον πρωτογενή τομέα, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό πλεονέκτημα με προστιθέμενη οικονομική αξία ο τομέας των φαρμακευτικών φυτών.
Και η πρόταση του Δημήτρη Κουρέτα, ιδρυτικού στελέχους της Νέας Λάρισας και υποψήφιου ευρωβουλευτή, έχων μάλιστα και την ιδιότητα του Επιστήμονα φαρμακοποιού, για μία πρωτοβουλία του Νέου Δήμου σε συνεργασία με τον ΦΣΛ και το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το τμήμα της ΣΤΕΓ για ίδρυση «Μουσείου Φαρμακευτικών Φυτών» συμφωνήθηκε από κοινού να την υλοποιήσουμε.
Μαζί λοιπόν με τον ΦΣΛ, στηρίζοντάς τον στα δίκαια αιτήματα απέναντι σε μία κεντρική πολιτική που εξελίσσεται και «εξαφανίζει» τον Επιστήμονα φαρμακοποιό, θα υλοποιήσουμε μία νέα δημοτική πολιτική και φιλοσοφία που θα βγάλει στο προσκήνιο το δημότη φαρμακοποιό.»