ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΤΑ 8,5%

Ανακοίνωση  της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ

pasiΤο «πετσόκομμα» των αγροτικών επιδοτήσεων ξεκίνησε, με την κατ΄αρχή μείωση της ενιαίας ενίσχυσης φέτος κατά 8,5%. Ήδη οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι μετά τα χαράτσια, τις αυξήσεις σε ΔΕΗ, πετρέλαιο, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ, γεωτρήσεις, στα αγροτοεφόδια και την άγρια φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ κλπ, οδηγούνται στην παραπέρα μείωση του πενιχρού εισοδήματός τους,

ώστε άμεσα και βίαια να οδηγηθούν  στο  ξεκλήρισμά για όσους έχουν απομείνει!  Έτσι εξυπηρετείται και υλοποιείται πιο γρήγορα ο στόχος της νέας ΚΑΠ 2014-2020 για να  κυριαρχήσει η μεγάλη καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση.

Η  νέα αφαίμαξη στο τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης από τη κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ, θέλουν να περάσει στα «μουλωχτά» (δεν έγινε ενημέρωση, ούτε βγήκε ανακοίνωση) για να μην αποτελέσει και αυτό ένα από τα κριτήρια ψήφου, μπροστά στις επικείμενες  εκλογές για την αυτοδιοίκηση και την ευρωβουλή.  Για να μην σταθεί εμπόδιο στα ψέματα και αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για την σκληρή, φιλομονοπωλιακή  πολιτική  της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγεί στην καταστροφή μικρομεσαίους  αγρότες και  επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει σε ανεργία τα παιδιά μας.

Άλλωστε πριν 2 μήνες οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονταν πανελλαδικά στα μπλόκα του αγώνα και διεκδικούσαν την επιβίωσή τους και αντιπάλευαν τις πολιτικές  κυβέρνησης-ΕΕ. Γι’ αυτό προφανώς καθυστερούν και δεν ανακοινώνουν πριν τις εκλογές τις νέες περικοπές που θα ακολουθήσουν στις ενισχύσεις ανά στρέμμα και  είναι στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ 2014-2020.  Μάλιστα  όταν είναι οι μειώσεις  8,5% στη μεταβατική χρονιά  του 2014, καταλαβαίνουμε τη χαντζάρα περικοπών από το 2015.  Αυτά είναι τα εργαλεία καταστροφής της μικρομεσαίας  αγροτιάς.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους  μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να δημιουργήσουν νέους Συλλόγους και να ενισχύσουν τους παλιούς, ώστε να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές που τους διώχνουν από τη γη, την παραγωγή και τα χωριά τους.

Η πρόσφατη εμπειρία των μπλόκων έδειξε πως μόνο με συντονισμένους αγώνες της αγροτιάς και τη δημιουργία της κοινωνικής συμμαχίας με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μπορεί να  βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να βγάλουν επίσης απαραίτητα συμπεράσματα, γιατί έχουν αρκετή πείρα πλέον από τις πολιτικές της ΕΕ, των κομμάτων που τις εφαρμόζουν και αυτών που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ΚΑΠ. Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου αυτές οι πολιτικές και να καταδικαστούν στην κάλπη η ΕΕ και τα κόμματα που εφαρμόζουν ή πίνουν νερό στο όνομα της.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com