ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΑΖΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αιχμές κατά Κ. Τζανακούλη για τις περιοδείες με τον Αλ. Γεωργούλη σε σχολεία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η «Συμπαράταξή Λαρισαίων»,  η Συμπαράταξή μας, εκφράζει το νέο αυτών των εκλογών. Τα μηνύματα είναι απολύτως ενθαρρυντικά, ενθουσιώδη. Μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, απείρως μεγαλύτερη από αυτή που έχει εκφραστεί σήμερα δημόσια, πιστεύει σ’ αυτή την προσπάθεια που κάναμε βήμα-βήμα, μέρα με την ημέρα. Πιστεύει στην ανάγκη ανατροπής στο Δήμο και την  υιοθέτηση μιας άλλης αντίληψης για τη λειτουργία και το ρόλο του στη ζωή μας.

Τώρα μαζί, αυτήν την Άνοιξη, θα ανοίξουμε νέους δρόμους, δρόμους ελπίδας  για την πόλη μας και για τη ζωή μας.»

Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης, εξέφρασε την πεποίθησή του για την νικηφόρα έκβαση των εκλογών, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜιλώντας από  εξέδρα, σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο ακροατήριο, που κατέκλυσε τους πεζοδρόμους Πατρόκλου και Ασκληπιού, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε στις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται η εκλογική αναμέτρηση, επεσήμανε την αναγκαιότητα της ανατροπής λογικών νοοτροπιών και προσώπων στο Δήμο Λαρισαίων, ενώ άφησε και αιχμές κατά του δημάρχου Λαρισαίων σε σχέση με υποψηφιότητα του κ. Γεωργούλη και για τις επισκέψεις που πραγματοποιούν σε σχολεία από κοινού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «τα εκλογικά τερτίπια ανήκουν στο παρελθόν!»

Αναλυτικά, ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Καλογιάννης, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είμαστε βαθιά Αυτοδιοικητική συμπαράταξη, σε μια περίοδο που η μοίρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η μοίρα της πατρίδας, έχουν δέσει πάρα πολύ.

Στην προσπάθειά μας για τη λύση των προβλημάτων συναντήσαμε απέναντί μας τις κυβερνητικές πολιτικές. Και στην αυτοδιοίκηση, και στην πόλη μας, και στην ίδια την καθημερινή ζωή μας.

Δίνουμε όμορφο αγώνα ενότητας. Ενώνουμε τους συμπολίτες μας ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματική προέλευση.

Συμπερασματικά,  σε αυτή την καθοριστικής σημασίας εκλογική μάχη, διακυβεύεται όχι μόνο η ανατροπή προσώπων ή πιθανών αντικαταστατών τους, η ανατροπή όχι μόνο καθεστωτικών πρακτικών διαχείρισης και προτύπων άσκησης της εξουσίας. (Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε καλύτεροι και σαν διαχειριστές). Πρωτίστως όμως διακυβεύεται η ανατροπή των βαθύτατα απάνθρωπων εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών που καθημερινά οδηγούν στην κατάρρευση της πόλης, της Αυτοδιοίκησης, της πατρίδας και της ίδιας της ζωής της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή όλων μας για όσα και όσους ευθύνονται γι’  αυτές.

Φτάνει πια!  Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Η ανατροπή αυτών που ζούμε καθημερινά έγινε όρος επιβίωσης!

Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε γιατί ενώνουμε τον πόλο της δημοκρατικής ανατροπής την ίδια στιγμή που ο πόλος της συνέχισης αυτού που ζούμε κατακερματίζεται και νέες δυνάμεις απελευθερώνονται καθημερινά.»

KAL1 (Αντιγραφή)Αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης επεσήμανε: «Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν συμπολίτες μας, αγωνιστές, εργαζόμενοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, γυναίκες, νέοι αλλά και άνεργοι.  Έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής ενός εξαιρετικού ψηφοδελτίου μάχης και νίκης.»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαχείριση της οικονομικής καμπάνιας της «Συμπαράταξης». Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Σε εθελοντική βάση, με σύνεση και χωρίς προκλήσεις αυτή την εποχή διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας . δεν θα μας βρείτε στα σαλόνια των ΜΜΕ εντύπων και ηλεκτρονικών. Δεν θα μας  βρείτε σε πολυτελείς εκδόσεις. Θα μας βρείτε στην καθημερινή μάχη για τη λύση των προβλημάτων των συμπολιτών μας.  Θα ξοδέψουμε λίγα χρήματα απ’ την τσέπη μας. Είναι πρόκληση σήμερα που οι συμπολίτες μας φτωχοποιούνται να ξοδεύονται χρήματα χωρίς μέτρο. Πού να τα βρίσκουν αλήθεια;

Το εκλογικό μας κέντρο είναι το στρατηγείο μας, ένας χώρος δουλειάς και όχι ένας χώρος του «φαίνεσθαι». Αυτά κατέρρευσαν παταγωδώς και όσοι τα επαναλαμβάνουν πάρουν απάντηση από τους πολίτες.»

Σε ότι αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο  Δήμο Λαρισαίων, ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής:

«Είναι αναγκαιότητα η συντριβή ενός παλαιοκομματικού συστήματος εξουσίας, με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, παλαιοκομματικό-πελατειακό, συγκεντρωτικό σύστημα, έλλειψη λογοδοσίας, ανύπαρκτη συνεργασία με τους φορείς, έργο μικρό και όχι σωστά ιεραρχημένο. Το μοντέλο αυτό εξάντλησε τα περιθώριά του, έκλεισε τον κύκλο του. Ότι είχε να δώσει το έδωσε. Έχει ωριμάσει η ανάγκη ανατροπής του.»

Σχολιάζοντας τις επισκέψεις του δημάρχου Λαρισαίων με τον γνωστό ηθοποιό κ. Αλ. Γεωργούλη σε σχολεία της πόλης, ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε τα εξής:

«Δεν μπορώ, όμως, παρά να σχολιάσω τις τελευταίες κινήσεις του δημάρχου.  Επισκέπτεται τα σχολεία συνοδευόμενος από τον συντοπίτη τηλεαστέρα κ. Γεωργούλη για να μαζέψει τις ψήφους των νέων.  Οφείλω να πω πως, εκλογικά, είναι έξυπνη κίνηση, αλλά για τα προ κρίσεως δεδομένα.  Σήμερα, να ‘ναι βέβαιος ότι θα βρει απέναντί του όλο τον δημοκρατικό κόσμο της πόλης που ζητάει ουσία, πολιτισμό, έργα, ανατροπές, βάθεμα της διαφάνειας, και της δημοκρατίας, στήριξη στη δύσκολη καθημερινότητά του. Τα εκλογικά τερτίπια ανήκουν στο παρελθόν!»

Στη συνέχεια ο κ. Καλογιάννης, περιέγραψε τους βασικούς άξονες του προγράμματός της Συμπαράταξης , ενώ κλείνοντας την ομιλία του τόνισε;

«Πριν μερικές εβδομάδες,  λίγοι θα στοιχημάτιζαν ότι θα πετύχαινε  τούτη η συμπαράταξη.

Ήταν πρωτόγνωρη η διαδικασία όπως είναι πρωτόγνωρο και το εγχείρημα. Το πιστέψαμε. Βαδίσαμε δρόμους  αχαρτογράφητους με όπλο μας τη συλλογικότητα και τη δημοκρατία. Έτσι σήμερα η συμπαράταξή μας εκφράζει το νέο αυτών των εκλογών.

Τα μηνύματα είναι απολύτως ενθαρρυντικά, ενθουσιώδη. Μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, απείρως μεγαλύτερη από αυτή που έχει εκφραστεί σήμερα δημόσια, πιστεύει σ’ αυτή την προσπάθεια που κάναμε βήμα-βήμα, μέρα με την ημέρα. Πιστεύει στην ανάγκη ανατροπής στο Δήμο και την  υιοθέτηση μιας άλλης αντίληψης για τη λειτουργία και το ρόλο του στη ζωή μας, ιδιαίτερα μάλιστα στις συνθήκες κρίσης που βιώνουμε.

Είμαστε αισιόδοξοι. Το εγχείρημά μας είναι τέκνο και της ανάγκης και της οργής. Έχουμε πλήρη συναίσθηση των πρωτόγνωρων συνθηκών, του ρόλου και της ευθύνης μας. δεν είμαστε όμως οι συνήθεις «επαγγελματίες πολιτικοί – σωτήρες του λαού».

Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις της συγκυρίας υπερβαίνουν όλους μας. Γνωρίζουμε καλά ότι ο λαός – δικαίως – απεχθάνεται την έπαρση και την αλαζονεία αυτών που ο ίδιος έχει «γιγαντώσει».

Ζητάμε τη συμμετοχή και όχι την ανάθεση. Η πίκρα, η απόγνωση, ο φόβος μπορούν με το εγχείρημά μας να υπερνικηθούν. Η ελπίδα μπορεί, τούτη την Άνοιξη, να νικήσει και θα νικήσει!

Αυτή η σπάνια  ευκαιρία δεν θα χαθεί.

ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ, αυτήν την Άνοιξη θα ανοίξουμε νέους δρόμους, δρόμους ελπίδας  για την πόλη μας και για τη ζωή μας!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ