ΑΓΓΕΛΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

bagena (Αντιγραφή)Η απόφαση της Αγγέλας Βαγενά να συστρατευτεί στην προσπάθεια αλλαγής στο δήμο Λαρισαίων, με το συνδυασμό της Συμπαράταξης και επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη, σίγουρα προσδίδει τεράστια δυναμική στο συνδυασμό αφού αναμφισβήτητα πρόκειται για μία προσωπικότητα που έχει να επιδείξει σημαντική δράση στην τοπική κοινωνία όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Μια ματιά στο βιογραφικό της αποδεικνύει ότι η κ. Βαγενά είναι μια από τις πλέον δυναμικές παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του κ. Καλογιάννη.

Είναι εκλεγμένη πλειοψηφούσα περιφερειακή σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας  και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Από τα νεανικά της χρόνια ανέπτυξε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση Μέχρι σήμερα συνεχίζει τη δραστηριότητά της ως στέλεχος του γυναικείου κινήματος.

Το ξεκίνημα της ενασχόλησης της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην πόλη μας ήταν η θητεία της ως πρόεδρος του Συνοικιακου Συμβουλίου του Αγ Νικολάου, μια μεγάλη και σημαντική διαδρομή στην πολυπληθέστερη συνοικία της Λάρισας, τολμώντας και διεκδικώντας τότε τη δημιουργία της Λέσχης Πολιτισμου και του ΚΑΠΗ- στεκι ηλικιωμένων. Με τους συμπολίτες της συνοικίας πίεζαν, διεκδικούσαν επιλέγοντας το δρόμο της συνεργασίας μεταξύ τους, της ευθύτητας και της αλήθειας.

Επί 28 χρόνια εργάζεται ως καθηγήτρια Αγγλικών και Ιστορίας Ευρωπαϊκών Τεχνών. Εδώ και 2 χρόνια υπηρετεί στον ΟΑΕΔ  – ΚΠΑ2 Λάρισας καθώς το σχολείο (ΚΕΝΕ) και οι διοικητικές υπηρεσίες της Εργατικής Εστίας έκλεισαν σύμφωνα με τις επιταγές του νέου μνημονίου.
Με σπουδές στη Μ. Βρετανία αλλά και στην Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και με Μεταπτυχιακό στα «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού» (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) αλλά και με επιπλέον Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ):διπλωματική εργασία σε εξέλιξη με θέμα: «Σχεδιασμός Επιμορφωτικών Προγραμμάτων  Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας στη  μέθοδο  διδασκαλίας CLIL.»

Επίσης η αλλαγή συνθηκών εργασίας την οδηγησαν στην απόκτηση μιας νέας Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ) της ΑΣΠΑΙΤΕ. Πτυχιακή εργασία σε εξέλιξη με θέμα: «Πρόγραμμα συμβουλευτικής και προσανατολισμού σε Ελλάδα, Φινλανδία και στη Μ. Βρετανία.Συγκριτική μελέτη των σχετικών παρεχόμενων υπηρεσιών βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για κάθε χώρα, των υπεύθυνων φορέων και των στόχων τους αλλά και των στοιχείων του προσωπικού που στελεχώνουν αυτές τις υπηρεσίες».

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Ντάνη, εφοριακό και έχουν  δύο γιούς τον Βασίλη και τον Γιώργο,  φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και  στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο αντίστοιχα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ