ΕΚΤ. ΝΑΣΙΩΚΑΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

???????????????????????????????«Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα για όλους κι όχι «πολυτέλεια» για λίγους κι υπ’ αυτό το πρίσμα τον προσεγγίζουμε», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Έκτορας Νασιώκας κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Μπεζεστένι και γενικότερα το «Φρούριο»

συνοδευόμενος από υποψηφίους της κίνησης «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη», οι οποίοι ασχολούνται με την εκπόνηση του πολιτιστικού προγράμματος.

«Ο συνδυασμός μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό, διότι ο πολιτισμός, πάντοτε ως μέσο έκφρασης των πολλών κι όχι ως προνόμιο των λίγων, είναι νευραλγικής σημασίας στοιχείο για να είναι μια πόλη ανθρώπινη όπως εμείς ονειρευόμαστε τη Λάρισα», εξήγησε ο κ. Νασιώκας και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες ανακοινώνονται συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τη «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» και στον τομέα του πολιτισμού.

«Φυσικά όταν μιλάμε για μνημεία στη Λάρισα μιλάμε πρώτα και κύρια για το αρχαίο θέατρο, το οποίο αποτελεί παγκοσμίως μια σπάνια περίπτωση ενός τόσο σημαντικού μνημείου σε αστικό ιστό. Εμείς, πάντως, πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουν αμέσως και παράλληλα παρεμβάσεις και σε άλλα μνημεία, ώστε να υπάρχει μια αναπτυξιακή ολοκληρωμένη λειτουργική παρέμβαση, πάνω στην οποία κτίζεται μια από τις συνιστώσες της ταυτότητας της πόλης», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κι ενέταξε σ’ αυτές τις παρεμβάσεις:

«Την ενοποίηση του χώρου του Αρχαίου Θεάτρου με το Μπεζεστένι [την παλαιά αγορά υφασμάτων επί τουρκοκρατίας] με την κατάργηση των κιγκλιδωμάτων και λοιπών εμποδίων, την κατασκευή πεζοδρόμων – ποδηλατοδρόμων, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα σε όλο τον χώρο του λόφου του «Φρουρίου». Να προχωρήσει η υπάρχουσα μελέτη για το Μπεζεστένι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πολιτιστικών χώρων.»

Τον κ. Έκτορα Νασιώκα συνόδευαν στην επίσκεψή του οι υποψήφιες και υποψήφιοι του συνδυασμού που ασχολούνται με την εκπόνηση του πολιτιστικού προγράμματος κ.κ. Φράντζη Σαμαρίνα, Φανή Αγορίτσα, Άννα Αναγνώστου, Ντίνα Σιουποτίνα, Χαρά Αγγελέτου, Βαγγέλης Μάτος και Χρήστος Σχίζας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ