ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ

kalogiannis ATA1 (Αντιγραφή)«Σήμερα πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα, να βγάλουμε στην επιφάνεια αξίες που υποχώρησαν όπως η εντιμότητα, η ανιδιοτέλεια, η συναντίληψη, η αλληλεγγύη, οι αγώνες, το ήθος. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαίο στην εκλογική αναμέτρηση της 18ηςΜαίου,  να αλλάξουμε το Δήμο μας και  τις ζωές μας».

Τα παραπάνω, τόνισε μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας, το βράδυ της Κυριακής,  σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, επιτέθηκε με σφοδρότητα στη δημοτική αρχή του απερχόμενουυ δημάρχου και εξέφρασε την βεβαιότητα του για νίκη της Συμπαράταξης στις δημοτικές εκλογές.

«Σε αυτή την καθοριστικής σημασίας εκλογική μάχη, τόνισε ο Απόστολος Καλογιάννης  διακυβεύεται όχι μόνο η ανατροπή προσώπων ή πιθανών αντικαταστατών τους, η ανατροπή όχι μόνο καθεστωτικών πρακτικών διαχείρισης και προτύπων άσκησης της εξουσίας.

Πρωτίστως όμως διακυβεύεται η ανατροπή των βαθύτατα απάνθρωπων εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών που καθημερινά οδηγούν στην κατάρρευση της πόλης, της Αυτοδιοίκησης, της πατρίδας και της ίδιας της ζωής της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή όλων μας για όσα και όσους ευθύνονται γι’  αυτές.»

Στη συνέχεια ο κ. Καλογιάννης μίλησε για το πρωτόγνωρο και ενωτικό εγχείρημα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», υπογραμμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή ενώνει συνεχώς συλλογικότητες και πολίτες, δημιουργώντας αναμφισβήτητα τον ισχυρό πόλο και το ρεύμα της ανατροπής στο Δήμο Λαρισαίων.  Τόνισε χαρακτηριστικά : «το εγχείρημά μας είναι τέκνο και της ανάγκης και της οργής. Έχουμε πλήρη συναίσθηση των πρωτόγνωρων συνθηκών, του ρόλου και της ευθύνης μας. δεν είμαστε όμως οι συνήθεις «επαγγελματίες πολιτικοί – σωτήρες του λαού».

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», αναφερόμενος στη δημοτική αρχή, επεσήμανε ότι επι 16 χρόνια έχει οικοδομήσει ένα μοντέλο διοίκησης, που στηρίζεται σε ένα παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας, με καθεστωτικά χαρακτηριστικά.  Ότι είχε να δώσει το έδωσε. Σήμερα είναι επιβεβλημένη η ανάγκη ανατροπής του.»

Προχωρώντας ακόμα ένα βήμα μίλησε για όργιο ρουσφετιών και υποσχέσεων που μοιράζονται αφειδώς στους πολίτες, τονίζοντας με νόημα «Το σύστημα αυτό καταρρέει. Όμως θα είναι λάθος να αντικατασταθεί από ένα άλλο σύστημα με δήθεν πιο φρέσκα πρόσωπα, τα οποία όμως συμφώνησαν και στήριξαν και μάλιστα απο θέσεις ευθύνης, πολιτικές κα πρακτικές που έχουν φέρει την κοινωνίας μας στην κατάσταση που όλοι βιώνουμε»

Ο κ. Καλογιάννης, τόνισε ότι πρέπει να ανατραπούν μια σειρά από αποφάσεις και σχεδιασμούς που πλήττουν την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, όπως η εκχώρηση των ανταποδοτικών τελών, η άνευ όρων προοπτική παραχώρησης μεγάλων εκτάσεων του ΟΣΕ προς δόμηση, χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση της παραχώρησης της έκτασης  για τη δημιουργία μεγάλου φωτοβολταικού πάρκου.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις βασικές προγραμματικές θέσεις της «Συμπαράταξης» για την κοινωνική πολιτική, την αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας (καθαριότητα, πεζοδρόμιο, οδοποιία, στις μεγάλες διεκδικήσεις για τους αδόμητους χώρους όπως στρατόπεδα, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΣΕ, στην επέκταση του δικτύου των πεζοδρομήσεων, στο περιαστιό και ενδοαστικό πράσινο κλπ)

 

Διακοπτόμενος από τα συχνά χειροκροτήματα των παρισταμένων ο κ. Καλογιάννης επεσήμανε τα εξής:

«Γνωρίζουμε ότι οι απαιτήσεις της συγκυρίας υπερβαίνουν όλους μας. Γνωρίζουμε καλά ότι ο λαός – δικαίως – απεχθάνεται την έπαρση και την αλαζονεία αυτών που ο ίδιος έχει «γιγαντώσει».

Ζητάμε τη συμμετοχή και όχι την ανάθεση. Η πίκρα, η απόγνωση, ο φόβος μπορούν με το εγχείρημά μας να υπερνικηθούν. Η ελπίδα μπορεί, τούτη την Άνοιξη, να νικήσει και θα νικήσει!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ