10.000 ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

639 Εάν σχεδιάζετε να πάτε στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα, φροντίστε να έχετε οργανώσει τη μεταφορά σας προσεκτικά, επειδή θα είναι πρακτικά αδύνατο να σταματήσετε ένα ταξί. Περίπου 10.000 ταξί του Λονδίνου πρόκειται να κατέβουν σε απεργία τον επόμενο μήνα για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για το …Uber.

Οι οδηγοί ταξί στις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του Licensed Taxi Drivers’ Association, Steve McNamara, σχεδιάζουν κάτι που θα φέρει « το χάος, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη σύγχυση» στους δρόμους του Λονδίνου.

Οι οδηγοί ταξί υποστηρίζουν ότι λειτουργώντας χωρίς να ακολουθεί τους ίδιους κανόνες και τις πρακτικές που απαιτούνται για τα κανονικά ταξί , το Uber έχει αποκτήσει ένα άδικο πλεονέκτημα στην αγορά δεδομένου ότι οι οδηγοί Uber δεν χρειάζεται να πληρώνουν για τις άδειες που απαιτούνται από τους υπόλοιπους οδηγούς ταξί.

“Το μόνο που λέμε είναι, αν θέλετε να έρθετε στο Λονδίνο και να λειτουργήσετε το επιχειρηματικό σας μοντέλο, θα πρέπει να ακολουθήσετε τους νόμους μας ,” δήλωσε στο Bloombergο McNamara.

Τι είναι το Uber;

Το Uber είναι μια υπηρεσία αυτοκινήτων κατά παραγγελία που επιτρέπει στους πελάτες της να ζητήσουν ταξί μέσω εφαρμογών για iPhone και Android συσκευές. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί λογισμικό αποστολής για να στείλει το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επαγγελματία οδηγό στον πελάτη, και χρεώνει απευθείας την πιστωτική κάρτα του που βρίσκεται στο αρχείο της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ