«Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο της ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης να το επισκέπτονται εσωτερικά πια από την οδό Βύρωνος, σύμφωνα άλλωστε με την προβλεπόμενη διαδρομή μερικής επίσκεψής του που έχει ήδη υλοποιηθεί για το σκοπό αυτό, η οποία μάλιστα είναι προσβάσιμη ακόμα και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία».
Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της κίνησης ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» κ. Έκτορας Νασιώκας που επισκέφτηκε μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού το Αρχαίο Θέατρο αλλά και το «Μύλο του Παππά».
«Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η εμπειρία των επισκεπτών του θεάτρου θα δώσει περαιτέρω ώθηση στο αίτημα της πόλης για επίσπευση των εργασιών ανάδειξής του, χωρίς να επιφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα στη συνέχιση των εργασιών», επισήμανε ο κ. Νασιώκας, ο οποίος αναφέρθηκε και στην «επόμενη ημέρα»:
«Θα πρέπει να μας απασχολήσει από σήμερα πολύ σοβαρά η αξιοποίηση του Αρχαίου Θεάτρου, την ημέρα που αυτό θα αποδοθεί πλήρως λειτουργικό στην τοπική κοινωνία. Τα λάθη που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα, η προχειρότητα των δράσεων είναι αποτέλεσμα της έλλειψης σχεδιασμού και σοβαρής διαβούλευσης με τους δημότες μας. Θα ανοίξουμε άμεσα διάλογο με όλους τους φορείς και τους δημότες μας για το πώς θα αξιοποιήσουμε το μνημείο αυτό και δίπλα του όλο το πολιτιστικό δυναμικό, ανθρώπινο και υποδομών. Στόχος μας είναι να κερδηθεί η συμμετοχή του κόσμου και να είναι συνδημιουργός και εκφραστής των πολιτιστικών δραστηριοτήτων.»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων αναφέρθηκε και στην πρόοδο των εργασιών μέχρι τώρα σημειώνοντας: «Οι εργασίες για την ανάδειξη και αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει περισσότερο, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις εκάστοτε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις».
ΣΤΟ «ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ»
Ο κ. Έκτορας Νασιώκας επισκέφτηκε και το «Μύλο του Παππά» όπου και προέβη στην εξής δήλωση: «Ο «Μύλος του Παππά» μαζί με τις πολλές και ποικίλες πολιτιστικές υποδομές της πόλης, όπως το Διαχρονικό Μουσείο, η Πινακοθήκη, το Θέατρο του ΟΥΗΛ, το Ωδείο, το Λαογραφικό Μουσείο, σημαντικός αριθμός Αρχαίων, Βυζαντινών και Οθωμανικών μνημείων [σε αρκετές περιπτώσεις σε πολύ κοντινές αποστάσεις το ένα από το άλλο] δημιουργούν ευκαιρίες πόλων έλξης σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Η βαρύτητά μας πρόκειται να δοθεί στο συντονισμό των διάφορων πολιτιστικών φορέων υπό την αιγίδα του Δήμου για διενέργεια κοινών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή όλων των φορέων, με τη μέγιστη δυνατή δικτύωσή τους σε όλα τα επίπεδα, από το τοπικό μέχρι το Ευρωπαϊκό. Παράλληλα, δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την ανάδειξη του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, το οποίο όχι μόνο δεν κοστίζει αλλά το ενεργοποιεί, δημιουργεί συνέργειες, συμβάλλει στην κοινωνική οικονομία, ενισχύει την τοπική επιχειρηματικότητα, δημιουργεί στοιχεία «ταυτότητας» στην πόλη.»