Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ   

kontinoΜε αφορμή το ραδιοφωνικό «ντιμπέιτ» ανάμεσα στην ίδια και στον συνυποψήφιό της κ. Καλογιάννη, η επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή» κ. Ρένα Καραλαριώτου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της Κυριακής, είναι σημαντικό όλοι οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν την πραγματικότητα, προκειμένου να κάνουν την επιλογή τους. Επειδή ίσως δεν είχαν όλοι τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το χθεσινό ραδιοφωνικό διάλογο, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Πρώτον, αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο κ. Καλογιάννης και ο συνδυασμός του ζητούν την ψήφο των Λαρισαίων χωρίς να έχουν κανένα πρόγραμμα για το μέλλον της πόλης. Εκτός αν πιστεύουν ότι το αόριστο ευχολόγιο και οι δύο-τρεις αποσπασματικές αναφορές σε κάποιους άξονες πολιτικής στην ιστοσελίδα τους, αποτελούν πρόγραμμα. Ζητά λευκή επιταγή για την ανατροπή, όπως δηλώνει, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς σχέδιο.

Δεύτερον, παρόλο που του ζήτησα επίμονα και πολλές φορές να κατονομάσει τους δήθεν «επενδυτές» και τα συμφέροντα, με τα οποία επιχείρησε να συσχετίσει το συνδυασμό μας, δεν απάντησε ποτέ. Όταν του επεσήμανα ότι η άρνηση του να απαντήσει συγκεκριμένα τον καθιστά κοινό συκοφάντη, ο κ. Καλογιάννης με την τακτική «πετάω τη μπάλα στην εξέδρα» παρέπεμψε στην κρίση του λαού. Κατά τα λοιπά μας κάνει κηρύγματα ήθους.

Τρίτον, ο κ. Καλογιάννης δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να παραδεχτεί ότι έχει το χρίσμα και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, κρύβεται πίσω από «συμπαρατάξεις». Δεν έχει καταλάβει ότι η εποχή που βάφτιζαν κάποιοι το ψάρι κρέας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι μάσκες έπεσαν. Οι πολίτες  ξέρουν την αλήθεια και δεν ανέχονται από κανέναν να υποτιμά τη νοημοσύνη τους. Αυτό που κάνει δηλαδή ο κ. Καλογιάννης, όταν δηλώνει «ανεξάρτητος» και ότι έχει «πρόγραμμα».

Τέταρτον, στις επανειλημμένες τοποθετήσεις μου ότι είμαι κατηγορηματικά αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση δημόσιων αγαθών και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στο Δήμο, που ακυρώνουν τα ψέμματα και τις διαδόσεις που ο ίδιος και οι συνεργάτες του διακινούν, ο κ. Καλογιάννης ως συνεπής θιασώτης της ιδεολογίας του με κατηγόρησε για έγκλημα σκέψης.

Πέμπτον, όταν τον ρώτησα πολλές φορές που θα βρει τα χρήματα για να υλοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσιες, απάντησε ότι θα τα βρει από το κράτος, από τα δημοτικά έσοδα, από δανεισμό και από ευρωπαϊκά προγράμματα. Όταν δε, του υπενθύμισα ότι κρατικά χρήματα δεν υπάρχουν, ότι οι πολίτες δεν αντέχουν να πληρώσουν παραπάνω δημοτικά τέλη, ότι η τακτική του δανεισμού είναι που μας έφτασε εδώ και ότι ο ίδιος –και το κόμμα που τον στηρίζει- καταγγέλλουν την Ευρώπη και ότι, βεβαίως, δεν έχει καμία πείρα σε ότι αφορά τη διεκδίκηση και αξιοποίηση τέτοιων κονδυλίων, απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, έχασε την ψυχραιμία του και κατέφυγε σε ειρωνείες..

Τέλος, σε ότι αφορά τα ειρωνικά του σχόλια περί «μάνατζερ», θα θέλαμε να του τονίσουμε ότι μάνατζερ σημαίνει «διοικητής»…και να του υπενθυμίσουμε ότι αυτό που χρειάζεται η πόλη και ο Δήμος, αυτό που απαιτούν οι πολίτες από τη δημοτική Αρχή είναι έντιμη, σωστή και αποτελεσματική ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Αυτό δηλαδή που θα κάνουμε εμείς αφού λάβουμε την εντολή από τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Στις 18 Μαΐου η Λάρισα έκανε το πρώτο μεγάλο βήμα για τη νέα αρχή. Στις 25 Μαΐου τελειώνουν και οι συκοφαντίες και τα ευφάνταστα σενάρια. Σε τρεις μέρες οι πολίτες της Λάρισας θα επιλέξουν και πάλι, να κάνουμε όλοι μαζί, μια νέα αρχή για την πόλη μας. Εμείς, ως «Λάρισα Νέα Αρχή» επιμένουμε ότι πρέπει να φύγουμε από το παρελθόν και να προχωρήσουμε μπροστά όλοι μαζί, ενωμένοι, για το καλό του τόπου μας.

Καλούμε όλους τους πολίτες να κρίνουν και να αξιολογήσουν και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση τους.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ