Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας σύσκεψη των Δ/ντών των 4/θ και άνω Δημοτικών Σχολείων του Νομού Λάρισας με θέμα τα σεμινάρια Δ/ντών για την αξιολόγηση.
Αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η συμμετοχή όλων των Δ/ντών στην 48ωρη απεργία στις 10 & 11 Ιουνίου 2014 με σκοπό την ακύρωση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση.
Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις για την ακύρωση των σεμιναρίων αξιοποιώντας την τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ για τις μέρες:
Τρίτη 10/6/2014 από τις 8 έως τις 11 π.μ.
Τετάρτη 11/6/2014 από τις 8 έως τις 11 π.μ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύσσει επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις για τις μέρες :
Τρίτη 10/6/2014 από τις 11 έως τις 2 μ.μ.
Τετάρτη 11/6/2014 από τις 11 έως τις 2 μ.μ.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας , την Τρίτη 10 Ιουνίου και την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα 8 το πρωί.
Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται ακόμη τα εξής:
“Ο Κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων έχει ταχθεί καθαρά υπέρ της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Μιας αξιολόγησης που καμιά σχέση δεν έχει με τo Π.Δ. της κυβέρνησης , που εισάγει τις αυθαίρετες, αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές ποσοστώσεις που προβλέπονται στο Ν.4024/2011 (προάγεται το 90% των εκπαιδευτικών από τον βαθμό Ε στον Δ, το 80% στον Γ, το 70% στον Β και το 30% στον Α) προκειμένου να καθηλωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί των εκπαιδευτικών
Η αξιολόγηση που προτείνουμε πρέπει να λειτουργεί ως ανατροφοδοτικός μηχανισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Να αξιολογεί το σύνολο των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία (υποδομές, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, επιμόρφωση, συνθήκες άσκησης εκπαιδευτικού έργου), να κινείται στους άξονες προγραμματισμός, στοχοθεσία, παρακολούθηση και αξιολόγηση από συλλογικά όργανα (Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο), να έχει στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη διαδικασία βαθμολογικής κατάταξης και μισθολογικής εξέλιξης.
Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στο σχολείο και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης , που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς.
Η προσπάθεια να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ο εκπαιδευτικός ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης, είναι άδικη, επικίνδυνη και δε βοηθάει στη δημιουργία παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία, το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουμε εκπαίδευση αντάξια των αναγκών της εποχής που διανύουμε”.