ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ROMA1 (Αντιγραφή)Το τμήμα προνηπίων που δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ” Εκπαίδευση παιδιών Ρομά”, λειτουργεί από τον Απρίλη στο λυόμενο του ΙΑΚ με παραχώρηση από τον Δήμο Τυρνάβου.

Η νηπιαγωγός Φανή Βαλαή, καθημερινά διδάσκει στα μικρά παιδιά Ρομά και τους δίνει τα πρώτα εκπαιδευτικά μηνύματα. Η διαμεσολαβήτρια Άρτεμις Μπαντή, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο και συμβάλλει σε αυτή την εκπαιδευτική προσπάθεια. Η Ρίτα Σπανούλη Κοινωνιολόγος-εθνολόγος και επιστημονική συνεργάτης του Προγράμματος, βρίσκεται σε συχνή επαφή μαζί τους και συναντάει μητέρες και γιαγιάδες μέσα στον οικισμό, στα σπίτια τους, δημιουργώντας μικρές ομάδες για να συζητήσουν τα θέματα που αφορούν το σχολείο, την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και την δικιά τους και γενικότερα θέματα που τους αφορούν.

Ο Χρήστος Γκόβαρης είναι ο υπεύθυνος όλου του προγράμματος στην Θεσσαλία.

ROMA2 (Αντιγραφή)Το τμήμα θα λειτουργήσει μέχρι 15 Ιουλίου και τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα. Οι γονείς ανταποκρίνονται θετικά και νοιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη να φοιτούν  τα παιδιά τους μέσα στον οικισμό. Είναι η πρώτη φορά που απομακρύνονται από κοντά τους και είναι ένα μεταβατικό στάδιο για να εξοικειωθούν με το Νηπιαγωγείο στο κέντρο της πόλης , στο οποίο θα τα στείλουν την ερχόμενη σχολική περίοδο. Εκτός των άλλων μπορούν κατά την διάρκεια του μαθήματος να περνάνε από το ΙΑΚ και να τα βλέπουν. Η Φανή Βαλαή επισκέπτεται τα σπίτια των μικρών μαθητών για να δημιουργήσει οικείες σχέσεις με την οικογένεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ