Στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση παρουσίασης της δράσης ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα που οργάνωσε το Κέντρο Στήριξης Ρομά & Ευπαθών Ομάδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τυρνάβου (Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.
Η δράση που υλοποιήθηκεαυτή τη χρονιά ήταν η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας μέσα από την εικονογράφηση ενός παραμυθιού. Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το παραμύθι με τίτλο «Τα Ευτυχισμένα Κολυμπρίν» της συγγραφέως Στέλλας Νταβαρούκα, η οποία παρευρέθηκε στην εκδήλωση μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμά της στα παιδιά.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. κ. Αμάρι Σάμερ-Αθανάσιος απηύθυνε χαιρετισμό και εστιάστηκε στη λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου (νυν Κέντρο Στήριξης Ρομά & Ευπαθών Ομάδων). Η κ. Σκρόπιου Αθανασία, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου, μίλησε για τη δράση ευαισθητοποίησης και το σκοπό της.Στη συνέχεια η ψυχολόγος κ. Ερκετζίκη Ασημίνα παρουσίασε τα αποτελέσματα της δράσης ευαισθητοποίησης στα σχολεία μέσα από ανάλυση και ερμηνεία της όλης διαδικασίας αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και της επαφής με τη διαφορετικότητα του καθενός στη δυναμική της ομάδας αλλά και στην γνωριμία με τον εαυτό μας. Μέσα από το παραμύθι τα παιδιά μπορούν να διακρίνουν την αντιστοιχία με τη σημερινή πραγματικότητα και να κατανοήσουν ότι με την κοινή προσπάθεια όλων και την ομαλή συνεργασία, τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Διότι τίποτα δεν είναι μη αναστρέψιμο, όταν θέλουμε και προσπαθούμε όλοι μαζί.
Η εκδήλωση περιελάμβανε έκθεση με την εικονογράφηση του παραμυθιού από τους μαθητές και παρουσιάσεις από τα τμήματα υποδοχής όλων των Δημοτικών Σχολείων. Συγκεκριμένα τα παιδιά του τμήματος υποδοχής του 1ου Δημ. Σχολείου με την δασκάλα κ. Τσολάκη Αικατερίνη ετοίμασαν μια παρουσίαση ευαισθητοποίησης για καθαρές θάλασσες και ακτές. Με παρουσίαση της εργασίας για τα φρούτα που παράγει η χώρα μας και των αντίστοιχων κατασκευών τους συνέχισε το τμήμα υποδοχής του 2ου Δημ. Σχολείου με την δασκάλα κ. Κουτρώτσιου Αναστασία. Το τμήμα υποδοχής του 3ου Δημ. Σχολείου με την δασκάλα κ. Γατσουνιά Ιωάννα παρουσίασε τα δικαιώματα των παιδιών. Η συμμετοχή του τμήματος υποδοχής του 4ου Δημ. Σχολείου περιελάμβανε παρουσίαση κολάζ με θέμα το βυθό και καλοκαιρινών τραγουδιών με τη δασκάλα Τσέλιου Ξανθή. Με παρουσίαση βίντεο των δράσεών τους και συνοδεύοντας με τραγούδι συμμετείχε το τμήμα υποδοχής του 5ου Δημ. Σχολείου με τη δασκάλα κ. Γκουντούλα Βασιλική. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή βίντεο για τη διαφορετικότητα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Προϊσταμένη του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου κ. Κοκότη Θεολογία, η ψυχολόγος-επιστημονική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λέντζα Βασιλική, η εκπαιδεύτρια του τμήματος Ελληνικών που λειτουργεί στον οικισμό από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κ. Βλαχάβα Ειρήνη και ο κ. Μάτος Αναστάσιος, εκπρόσωπος του 1ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας.
Ο Πρόεδρος Σάμερ-Αθανάσιος Αμάρι και τα στελέχη του ΙαΚ Τυρνάβου αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν ιδιαιτέρως την κ. Στέλλα Νταβαρούκα για την παρουσία της και για το όμορφο παραμύθι της όπως και την δασκάλα εικαστικών κ. Διψάνα Αλεξάνδρα για τη συνεργασία, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για το άνοιγμα και την εμπιστοσύνη στη δομή, όπως και τους μαθητές που πάντα συμμετέχουν με φαντασία και ενδιαφέρον.