ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΜΟΥΣΙΚΗΓια πέμπτη χρονιά φέτος, το Σάββατο η Λάρισα γιορτάζει τη μουσική, ταυτόχρονα με δεκάδες άλλες Ελληνικές και εκατοντάδες Ευρωπαϊκές πόλεις. Το σύνθημα είναι πάντα το ίδιο: ζωντανή μουσική στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους!

Φέτος, οι συν-διοργανωτές Σ.Μου.Θ. και That’s Right ενώνουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις, σε μια σκηνή (κάτω από τη Γέφυρα Αλκαζάρ, έναρξη 17:30) που θα εμπεριέχει σχεδόν όλα τα ήδη της μουσικής και θα ξεκινήσει από το απόγευμα με διάθεση γλεντιού. Θα ακολουθήσει τζαμάρισμα με έλληνες και ξένους μουσικούς, την ομάδα Salsa y Sueno σε σάλσα και λάτιν ρυθμούς και τέλος, η γιορτή θα κορυφωθεί αργά το βράδυ, με DJ’s σε ένα μεγάλο ανοιχτό πάρτι.

Στη Βενιζέλου, το “Κλίμαξ” αναλαμβάνει να στολίσει τον πεζόδρομο γύρω από το αρχαίο θέατρο με αναγεννησιακά και κλασικά ακούσματα, παρουσιάζοντας (έναρξη 20:30) ολιγομελή αλλά εκλεκτά σύνολα της πόλης.

“Σε πείσμα των καιρών και του χρόνου που περνάει αμείλικτα, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο μέχρι την τελευταία στιγμή, είμαστε σε θέση να σας προσκαλέσουμε στην πιο ταιριαστή Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής για το 2014 στη Λάρισα.

Το Σάββατο 21/6, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, οργανώστε το πικ νικ σας δίπλα στον Πηνειό (γέφυρα Αλκαζάρ) και ελάτε από το απόγευμα να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.

Οι μουσικοί να φέρουν και τα όργανά τους. Σκοπεύουμε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα jam που γνώρισε ποτέ αυτή η πόλη”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

ΤΟ Σ.ΜΟΥ.Θ.

Εν τω μεταξύ το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.) διοργανώνει διήμερη εκπαιδευτική δράση την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιουνίου με τη συμμετοχή 11 νέων καλλιτεχνών από 5 χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ουγγαρία). Το εργαστήριο εντάσσεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος STEPS AHEAD που υλοποιείται στην Ελλάδα από το Σ.Μου.Θ., και θα συντονιστεί από τους: Κώστα Λαμπρούλη, Ανδρέα Αλμπάνη και Φίλιππο Ζούκα.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να μυήσει τους εκπαιδευόμενους στη μεθοδολογία peer coaching για την δημιουργία καλλιτεχνικών προϊόντων, που έχει αναπτυχθεί από το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου, και που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη ικανοτήτων αυτοσχεδιασμού. Ένα σημαντικό μέρος των εργαστηριακών δραστηριοτήτων θα υλοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου το απόγευμα στις 19.00, στις όχθες του Πηνειού (γέφυρα Αλκαζάρ), και θα είναι ανοιχτό για όποιον μουσικό της πόλης επιθυμεί να ενισχύσει τις αυτοσχεδιαστικές του ικανότητες. Ένα σημαντικό κομμάτι των καλλιτεχνικών αποτελεσμάτων του διήμερου εργαστηρίου θα παρουσιαστεί την ίδια μέρα (Σάββατο 21/6), στη σκηνή της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής που θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Το ευρωπαϊκό έργο Steps Ahead έχει διάρκεια δυο χρόνια (2012-14) και απευθύνονται σε νέα ταλέντα που ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες και τα media και επιθυμούν να αναπτύξουν δεξιότητες οργάνωσης, σχεδιασμού και συντονισμού δημιουργικών ομάδων (peer coaching) διερευνώντας ταυτόχρονα τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων στον τομέα των τεχνών. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνο: 2410531778 ή στείλτε μήνυμα στη διεύθυνση andreas@smouth.com.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com