ΟΡΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ 2 ΠΑΙΔΟΦΙΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

375Αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο προκαλεί η απόφαση της Αστυνομία να μη δημοσιοποιήσει αμέσως τα ονόματα των αστυνομικών που συνελήφθησαν παρακολουθώντας ζωντανό βιασμό νηπίου, όπως έχει στο παρελθόν με όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις παιδόφιλων.

Παρά το γεγονός ότι η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κινητοποιήθηκε αμέσως αποκαλύπτοντας το έγκλημα εν τούτοις τα ονόματα και οι φωτογραφίες των εμπλεκόμενων παραμένουν ακόμη άγνωστα.

«Στην περίπτωση τους δεν έχει εφαρμογή ο νόμος περί δήθεν προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ούτε και ο νόμος περί προστασίας της προσωπικότητας του κατηγορουμένου διότι όπως ανακοινώθηκε τα εν λόγω υποκείμενα συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω» εξηγεί στα parapolitika.gr ο ποινικολόγος Γ. Λαμπίρης.

«Επί παρόντος αρκούμαι να εκφράσω οργή, αγανάκτηση και αηδία για την απόκρυψη της ταυτότητας και των φωτογραφιών των εν λόγω αστυνομικών. Θεωρώ ότι τα άθλια αυτά υποκείμενα έπρεπε να είχαν υποστεί ήδη τις συνέπειες των πράξεων τους» τονίζει.

Όπως σημειώναμε χθες:

Σοκάρει η είδηση ότι 2 αστυνομικοί, ένας 26χρονος και ένας 34χρονος, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αττικής ήταν μέλη κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας.

Τα μέλη του κυκλώματος της παιδικής πορνογραφίας παρακολουθούσαν σε ζωντανή μετάδοση σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιώντας ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο όπου και συνελήφθησαν 5 άτομα μεταξύ των οποίων και οι δύο αστυνομικοί.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση και οι οποίοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των πέντε εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν ακόμα προσδιοριστεί.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

tribune.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com