“ΑΝΟΙΓΜΑ” ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΟΣ ΚΚΕ – “ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ” ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΚΚΕ στο “άνοιγμα” που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όταν μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος, και απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ είπε:

«Γνωρίζουμε τις διαφορές μας. Δεν ζητάμε από κανέναν να απαρνηθεί τις θέσεις και τις αρχές του. Πιστεύουμε όμως ότι οι συνθήκες επιβάλλουν να αφήσουμε οριστικά πίσω μας την νοοτροπία που συντηρεί και αναπαράγει εμφύλιες αντιπαραθέσεις».
»Καλούμε το ΚΚΕ με τις δικές του αρχές και τις δικές του θέσεις να συμβάλλει στην συνδιαμόρφωση ενός προγράμματος αριστερής διεξόδου

Σε άλλο “πνεύμα” όμως κινήθηκε η απάντηση του ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Κάθε βήμα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο βαθειά μέσα στην αγκαλιά του συστήματος, των “κοινωνικών συμφωνιών” με τον ΣΕΒ, της ΕΕ των μνημονίων διαρκείας και του ΝΑΤΟ, που τα θεωρεί αδιαπραγμάτευτα, όλων όσων ευθύνονται δηλαδή για τα μαρτύρια που περνάει ο λαός μας, θα συνοδεύεται με την αναζήτηση άλλοθι στο ΚΚΕ, στις πραγματικά ριζοσπαστικές δυνάμεις, που αντιστέκονται και παλεύουν για τη σωτηρία και ευημερία του λαού».

»Μόνο ως προσβολή και θράσος αντιμετωπίζουν πλέον τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ τέτοιες προσχηματικές προτάσεις. Δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν πλέον κανέναν».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ