ΜΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΛΑΛΗΣ

γελαλης (Αντιγραφή)Συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων της 5ης  Τελωνειακής Περιφέρειας, με αφορμή την αυστηροποίηση του πειθαρχικού δικαίου και την αξιολόγηση δημόσιων υπαλλήλων, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής.

Ο Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Μηλιώνης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τόνισε ότι: «Με το νέο πειθαρχικό δίκαιο διώκονται και αποπέμπονται με συνοπτικές διαδικασίες δημόσιοι υπάλληλοι σε καθημερινή βάση. Στόχος των τελευταίων ρυθμίσεων είναι η τιμωρητική αντιμετώπιση των υπαλλήλων η οποία αποσκοπεί στην χειραγώγηση, την τρομοκράτηση και την πλήρη υποταγεί τους στην υπηρεσιακή ιεραρχία.

Όσον αφορά το αντισυνταγματικό και αντιεπιστημονικό σύστημα συγκριτικής αξιολόγησης με την εκ των προτέρων οριοθέτηση του ποσοστού των «άριστων-μέτριων-κακών» υπαλλήλων, στόχος του είναι η δημιουργία δεξαμενής διαθέσιμων υπαλλήλων προς απόλυση και η επιβολή πολεμικού κλίματος μεταξύ των εργαζομένων»

Ο βουλευτής από τη μεριά του υποστήριξε ότι: «Οι απαράδεκτες διατάξεις του νέου πειθαρχικού δικαίου μέσω των οποίων οι δημόσιοι υπάλληλοι τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους υπαλλήλους και να παγιώσουν το καθεστώς φόβου και ανασφάλειας στους εργαζόμενους προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επανειλημμένα να αποσυρθούν άμεσα οι διατάξεις που εκφασίζουν το πειθαρχικό δίκαιο και δημιουργούν κλίμα πειθάρχησης, φόβου και τιμωρίας των εργαζομένων.

Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης – βαθμολόγησης των δημόσιων υπαλλήλων, τόνισε ότι: «οι προωθούμενες διαδικασίες αξιολόγησης υπηρεσιών και προσωπικού του Δημοσίου, όπως έχουν θεσμοθετηθεί από τη μνημονιακή κυβέρνηση κατ’ εντολήν της τρόικας, εντάσσονται στον κεντρικό σχεδιασμό για περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο, συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και παραχώρησής του στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η κυβέρνηση εμπαίζει τον ελληνικό λαό όταν ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Δημοσίου. Ενδιαφέρεται μόνο για την πλήρη διάλυσή του και το ξεπούλημα βασικών αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το σύνολο της κοινωνίας θα στερηθεί βασικών παροχών για τις οποίες φορολογείται. Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την ακύρωση των όποιων συνεπειών ενδέχεται να παραχθούν από το εν λόγω παράνομο σύστημα αξιολόγησης, καθώς και για την αποκατάσταση των αδικιών του.».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ