Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

25OΜόνο η ανακοίνωση απομένει για την επισημοποίηση του «γάμου» ανάμεσα στον Φώτη Κατσικάρη και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος βρισκόταν στην Κρήτη, αναχώρησε εσπευσμένα για τη Μαδρίτη, έπειτα από το κάλεσμα της διοίκησης προκειμένου να γίνουν από κοντά οι τελικές επαφές και να προχωρήσουν οι δύο πλευρές στην υπογραφή συμβολαίου.

Τις τελευταίες ημέρες γινόταν όλο και πιο σίγουρη η αποχώρηση του Πάμπλο Λάσο από τον πάγκο της «Βασίλισσας» (μετά και την αποτυχία σε Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα) και όπως μετέδωσαν τα ισπανικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση του Κατσικάρη θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.blogdebasket.com, είναι ενδεικτικό ότι ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, είχε απορρίψει τον τελευταίο καιρό αρκετές προτάσεις και μάλιστα από ρωσικές (Ούνιξ Καζάν) και τουρκικές ομάδες, περιμένοντας τις εξελίξεις με τη Ρέαλ.

Όπως επισημαίνει το ισπανικό ρεπορτάζ, ο Κατσιάρης είχε βρεθεί κοντά στον πάγκο της Ρεάλ και το 2011, όταν τότε βρισκόμενος στον πάγκο της Μπιλμπάο, κατάφερε να «πετάξει» εκτός τελικών τους Μαδριλένους.

Τελικά όμως, η Ρεάλ εμπιστεύτηκε τον Πάμπλο Λάσο, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και δεν προχώρησε το… φλερτ με τον Κατσικάρη. Τρία χρόνια μετά, ο κύκλος του Λάσο έκλεισε οριστικά και ανοίγει αυτός του Έλληνα προπονητή, ο οποίος όντας ακόμα πιο ώριμος, έπεισε τη Ρεάλ ότι αυτός μπορεί να την οδηγήσει στην κορυφή της Ισπανίας και της Ευρώπης.

Παράλληλα, η ιστοσελίδα www.defensacentral.com που ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα των «Μερένγκες», δίνει ως δεδομένη την πρόσληψη του Κατσικάρη.

Ερωτηματικό αποτελεί πάντως ένας κανονισμός που ισχύσει στην ισπανική λίγκα και ο οποίος απαγορεύει στους προπονητές των ομάδων να βρίσκονται σε έχουν παράλληλη ενασχόληση σε εθνική ομάδα. Ο Κατσικάρης ανέλαβε πρόσφατα την Εθνική για να την οδηγήσει στο Μουντομπάσκετ (30/8-14/9) της Μαδρίτης τον προσεχή Σεπτέμβριο και εφόσον πάει στη Ρεάλ, τότε θα πρέπει να τερματίσει τη συνεργασία του με την ΕΟΚ.

sports.in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ