MANDELAS TOURS: 6ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

καππαδοκιαΕξαήμερη εκδρομή το διάστημα 24 Ιουλίου μέχρι 29 Ιουλίου διοργανώνει το γραφείο τουρισμού Mandelas Tours, που εγγυάται ποιοτικές και ασφαλείς εκδρομές σε πολύ ελκυστικές τιμές. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα: ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΠΡΟΥΣΑ 24/7/12-25/7/14

Αναχώρηση το βράδυ της Πέμπτης. Η διαδρομή μας στο μεγαλύτερο μέρος της από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, αφήνοντας δεξιά την όμορφη πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Mετά τον απαραίτητο έλεγχο των διαβατηρίων και τις σύντομες αγορές στα ελληνικά «DUTY FREE SHOPS» περνάμε τη γέφυρα του ΕΒΡΟΥ και τον έλεγχο των τούρκικων συνόρων για να συνεχίσουμε τη διαδρομή μας μέχρι τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ όπου θα έχουμε την πρώτη μας στάση. Αργά το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 5* στην ΠΡΟΥΣΑ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

2η   ημέρα:   ΠΡΟΥΣΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΠΡΟΚΟΠΙ  Urgup)   25/7/14 Μετά το πρόγευμα , αφήνουμε τη γραφική Προύσα και οδηγώντας ΝΑ μέσω Εσκισεχίρ Αφιόν φθάνουμε το απόγευμα στο Ικόνιο. Περιήγηση. Σε μικρή απόσταση από το Ικόνιο είναι το ΠΡΟΚΟΠΙ, στην καρδιά της Καππαδοκίας, στην ηφαιστειογενή περιοχή όπου ο άνεμος και η διάβρωση εργάστηκαν αιώνες για να δημιουργήσουν τους κώνους, τα φαράγγια και τις κοιλάδες, που συνθέτουν ένα υπέροχο τοπίο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΚΟΙΛΑΔΑ  ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ) 26/7/14

Πρωινό   και  ξενάγηση – γνωριμία   με  την  περιοχή  της  ΚΟΙΛΑΔΑΣ  ΤΟΥ  ΚΟΡΑΜΑΤΟΣ, όπου χάρη στην ομορφιά της  και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει, είναι ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου, η συνάντηση της φωτιάς, του νερού και του αέρα. Το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας έχει σχηματιστεί από διάβρωση και ανήκει σε ένα αρχαίο οροπέδιο, το έδαφος του οποίου αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό, πολύ μαλακό, από τη συσσώρευση λάβας και λάσπης που κύλησαν από τα βουνά. Από την διάβρωση το έδαφος σχίστηκε, δίνοντας στο τοπίο μια όψη σεληνιακή. Κατά τόπους μικρά ποτάμια άνοιξαν στο οροπέδιο στενά φαράγγια. Έτσι το οροπέδιο αλλοιώθηκε, παίρνοντας εκπληκτικά σχήματα. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας, κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή  βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Υπάρχουν 360 εκκλησίες λαξεμένες μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό υλικό. Θα επισκεφθούμε το νος χτισμένη στις όχθες του Άγη ποταμού, περιοχή φημισμένη για τις βιοτεχνίες υφαντών και κεραμικών. Επιστροφή στο Προκόπι για  δείπνο  και προαιρετική διασκέδαση με χορούς των Μεβλανιάνων (Δερβίσηδων) και   διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ( ΣΙΝΑΣΣΟ -ΜΑΛΑΚΟΠΗ  – ΚΟΙΛΑΔΑ ΠΕΡΙΣΤΡΕΜΑΤΟΣ) 27/7/14

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας με τον ιερό Nαό του Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης ,  καθώς  και  του Αγίου  Βασιλείου, στη Σινασσό. Ακολουθεί επίσκεψη-ξενάγηση στην  υπόγεια πόλη της Μαλακοπής, σε βάθος 55μ. με τα πατώματα και  έκταση 4,500 τ.μ. Θα γνωρίσουμε  την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, σε καλή κατάσταση και θα θαυμάσουμε τον τρούλο που παραμένει σχεδόν άθικτος,για να  συνεχίσουμε  με την Καρβάλη   για  επίσκεψη στην   εκκλησία του Αγ. Γρηγορίου του Ναζιανζηνού. Ακολουθεί  η  κοιλάδα του Περιστρέματος (Ihlara) με τις  εκπληκτικά λαξευμένες  εκκλησίες, στη  λάβα  που  έχει  παγώσει. Θα θαυμάσουμε ένα  ιδιόμορφο τοπίο στο οποίο υπάρχουν περίπου 100 λαξευμένες εκκλησίες,  τέσσερες  εκ των  οποίων  θα γνωρίσουμε. Οι  κάθετοι βράχοι  κομμένοι  σαν από  μαχαίρι,  εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο Προκόπι, δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ  – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ 28/7/14

Μετά  το πρωινό αφήνουμε την μοναδική Καππαδοκία εντυπωσιασμένοι και  αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Καππαδοκίας ,την Άγκυρα. Θα δούμε το μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, το διάσημο μουσείο των μικρασιατικών πολιτισμών με τα ευρήματα της νεολιθικής εποχής. Άφιξη αργά το βράδυ στην Κων/πολη. Διαν/ση.

6η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΤΥΡΝΑΒΟΣ 29/7/14

Πρωινό Η περίφημη ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ) μας περιμένει στη συνέχεια με τα 5000 μαγαζιά για ενδιαφέρουσες αγορές. Με όμορφες εικόνες, με τις καλύτερες εντυπώσεις και πολλά σουβενίρ, ξεκινάμε  για τη ΡΑΙΔΕΣΤΟ και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο, φθάνουμε στην πόλη της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ για φαγητό. Η διαδρομή μας συνεχίζεται μέσω ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ για  την πόλη μας.

Τιμή συμμετοχής¨:

             390  ευρώ το άτομο σε δίκλινο

             500 ευρώ το μονόκλινο

             290 ευρώ το παιδί έως 11 ετών σε τρίκλινο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις καθ’ Όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός Κων/πολης (μόνο πρωινό)
  • Ασφάλεια αστικής-επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και ιστορικούς χώρους
  • Ναύλα πλοίου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com