ΈΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΥΧΑΡΗΣ – ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ

J8IΕδωσαν τα χέρια, απομένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Μετά από πολλές συζητήσεις, ο εκδότης του «Βήματος», Σταύρος Ψυχάρης, από κοινού με την Alpha Bank φαίνεται να έπεισαν τον ισχυρό άνδρα του «Πήγασου», Γιώργο Μπόμπολα, να προχωρήσει η συγχώνευση των δύο ιστορικών εκδοτικών ομίλων της χώρας…
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του parapoliika.gr, το κίνητρο είναι η μείωση του δανεισμού, μετά το «κούρεμα» σε ποσοστό, που θα υπερβαίνει το 60%. Επιπλέον, οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να έχουν την πλειοψηφία των μετοχών του Mega, χωρίς όμως να έχει εκτιμηθεί η αντίδραση του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο οποίος έχει στα χέρια του το όπλο του Star.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα θυσιαστούν πολλά περιοδικά και μάλλον η ημερήσια έκδοση του «Εθνους». Από κει πέρα, στον ΔΟΛ και στον «Πήγασο» συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα εξυγίανσης, που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο.

Για πρώτη φορά τόσο οι τράπεζες όσο και οι δύο πανίσχυροι εκδότες εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι τελικά πολύ σύντομα οι δύο όμιλοι θα μπορούν να συμπορευτούν. Οπως αναφέρουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, η συγχώνευση του ΔΟΛ με τον «Πήγασο» θα μπορούσε σε δεύτερη φάση να προσελκύσει ακόμη και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στο μεταξύ, και ανεξάρτητα από τα παραπάνω, πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα οι επισκέψεις του Φώτη Μπόμπολα στην έδρα του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου. Το αφεντικό του «Πήγασου» έχει διαδοχικές επαφές με τον Σταύρο Ψυχάρη για όλα τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τους δύο ομίλους, και συγκεκριμένα για την οικονομική κατάσταση στο Mega, καθώς και για την πιθανή συγχώνευση των πρακτορείων διανομής «Αργος» και «Ευρώπη», εξέλιξη που κάθε άλλο παρά αδύνατη φαντάζει μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις στο εν λόγω μέτωπο (με την αποχώρηση της οικογένειας Αλαφούζου).

Ωστόσο, ακόμη υπάρχουν ουκ ολίγα «αγκάθια» στον δρόμο για το deal. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Ψυχάρη και Μπόμπολα παίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στον σταθμό της Μεσογείων και στην αναδιάρθρωση που έρχεται σε όλα τα επίπεδα από τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Ανθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στο Μεγάλο Κανάλι μιλούν ήδη για συμμαχία των δύο πλευρών στο μέτωπο των αλλαγών στο δελτίο ειδήσεων και στο οικονομικό κομμάτι.

Τέλος, ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων βρίσκεται και το ζήτημα της εκτυπωτικής μονάδας «Ιρις», η οποία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά (οικονομικά) προβλήματα, που συνδέονται και με τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τα έντυπα.

planet-greece

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ