Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ 12 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ

5ILΗ Ρωσία απαντώντας στις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον αξιωματούχων και επιχειρηματιών της, απαγόρευσε σε 12 Αμερικανούς  την είσοδο στη χώρα. Δέκα από αυτούς εμπλέκονται στο σκάνδαλο των βασανιστηρίων στο Αμπού Γκράιμπ, και δύο συνδέονται με το Γκουαντάναμο.

«Έχουμε ήδη πει ότι είναι μάταιο να επικοινωνήσετε μαζί μας στη γλώσσα των κυρώσεων. Τα μέτρα αυτά δεν θα επιτραπεί  να περάσουν  χωρίς συνέπειες “, ανέφερε δήλωση στην ιστοσελίδα του Ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών.

Ανάμεσα σε αυτούς που απαγορεύτηκε η είσοδος είναι ο υποναύαρχος Richard W. Butler ο Διοικητής της Task Force στο Γκουαντάναμο, ο οποίος κατηγορείται ότι “ενέκρινε τη χρήση βίας  για τον τερματισμό της απεργίας πείνας μεταξύ των κρατουμένων», και ο Ρικάρντο Σάντσες, απόστρατος στρατηγός ο οποίος διοικούσε τις χερσαίες δυνάμεις στο Ιράκ το 2003 και το 2004, και ήταν “άμεσα υπεύθυνος για τον έλεγχο του Αμπού Γκράιμπ.”

Οι περισσότεροι από τους άλλους είναι στρατιωτικό προσωπικό, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για κακομεταχείριση και βασανιστήρια των Ιρακινών κρατουμένων στο Αμπού Γκράιμπ.

Περισσότερα: rt.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ