Ο ΓΑΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ

2W3Η Μαρίνα Τσάκα επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας μεταφέρει τα όσα πληροφορήθηκε γι’ αυτό το γατί που ζει στο χωριό Λημέρι Ευρυτανίας. Η κα Τσάκα επισκέφθηκε το Λημέρι πριν από μερικές μέρες και βλέποντας τον γάτο να γυρνάει στα καφενεία του χωριού έμαθε την ιστορία του.

Ο κηδεμόνας του ζώου πέθανε πριν από περίπου έναν χρόνο και το γατί όχι μόνο στεκόταν δίπλα από το φέρετρο και την ώρα της κηδείας αλλά διαρκώς έκλαιγε για μια εβδομάδα.

Από τη μέρα που έχασε τον άνθρωπο με τον οποίο ήταν τόσο δεμένο, όπως μας εξήγησε η κα Τσάκα δεν ξαναπήγε σπίτι του. Μάλιστα όποτε γίνεται κηδεία στο χωριό είναι ανήσυχος, κάθεται έξω από την εκκλησία και όταν δει το φέρετρο πάντα πηγαίνει και το μυρίζει και ακολουθεί τον κόσμο μέχρι τα μνήματα.

«Πλέον τον φροντίζουν οι κάτοικοι του χωριού. Αν τον χαϊδέψεις και του μιλήσεις νιαουρίζει τόσο παραπονεμένα… Ίσως αν η ιστορία αφορούσε κάποιο σκύλο να μην έκανε και τόση εντύπωση πάντως όλοι εκεί έχουν να λένε για αυτόν» μας εξήγησε.

Διαρκώς τονίζουμε και η επιστήμη το επιβεβαιώνει, ότι τα ζώα αντιλαμβάνονται τη χαρά, τη λύπη, έχουν συναισθήματα, νιώθουν την απώλεια. Όσοι ζούμε μαζί με αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι είναι συνοδοιπόροι μας σε αυτή τη ζωή. Όσοι ζουν μακριά από τα ζώα και τα αντιμετωπίζουν ως αντικείμενα για χρήση και κατανάλωση είναι μακριά νυχτωμένοι.

zoosos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ