ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 48ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ 2 ΤΟΝΩΝ ΚΑΛΩΔΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ 5 ΣΥΝΕΡΓΟΙ

καλωδιοΣυνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 48χρονος, κατηγορούμενος για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της κλοπής τροχοφόρου και της απείθειας.

Αναζητούνται για να συλληφθούν άλλοι τέσσερις συνεργοί του, ηλικίας 29,40,50 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, καθώς επίσης και μία 42χρονη, για το αδίκημα της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα, προχθές (07-08-2014) το βράδυ, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση ως ύποπτο για τη διευκόλυνση τέλεσης κλοπών. Λίγο αργότερα, στο σημείο προσέγγισε άλλο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο συλληφθείς με τρεις από τους συνεργούς του με σκοπό να παραλάβουν το επιτηρούμενο όχημα.

Σε επιχειρούμενο έλεγχο από τους αστυνομικούς, οι επιβαίνοντες ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να τον αποφύγουν, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίωξή τους και τη σύλληψη του 48χρονου, ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την (07/08-08-2014) οι πέντε συνεργοί μετέβησαν με το ίδιο όχημα σε εγκαταστάσεις επιχείρησης και αφαίρεσαν από τον εσωτερικό χώρο ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, κινούμενοι εκ νέου με το ίδιο όχημα μετέβησαν σε άλλη επιχείρηση, από τον αύλειο χώρο της οποίας αφαίρεσαν με τη χρήση κόφτη τμήμα καλωδίου, μήκους περίπου (120) μέτρων και βάρους δύο (2) τόνων. Μάλιστα, το συγκεκριμένο τμήμα καλωδίου το ανέσυραν χρησιμοποιώντας ιμάντες και το εμφόρτωσαν στο αφαιρεθέν Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.

Επιπλέον, η 42χρονη ημεδαπή, σύζυγος του 40χρονου που αναζητείται, κατήγγειλε χθες ψευδώς σε υπηρεσία της Θεσσαλονίκης την κλοπή του επιτηρούμενου από τους αστυνομικούς οχήματος, με σκοπό να συγκαλύψει την παράνομη δραστηριότητα των πέντε ανδρών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο επιτηρούμενο όχημα και στο όχημα με το οποίο κινούνταν οι συνεργοί, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ένας (1) ιμάντας μήκους πέντε μέτρων με δύο μεταλλικούς γάντζους στις απολήξεις του,
  • ένας (1) μάλλινος σκούφος, αυτοσχέδια κομμένος στο μέσο του,
  • φωτοαντίγραφα υπηρεσιακών αντιγράφων αδειών οδήγησης και υπεύθυνης δήλωσης,
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο και
  • ένας (1) χαρτοκόπτης.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν και τα δύο προαναφερόμενα οχήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ