ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣΕ 223 ΔΕΝΔΡΥΛΙΑ ΧΑΣΙΣ

xasisΕντοπίστηκε φυτεία με 223 δενδρύλλια κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. Κατά τη διήμερη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, καθώς και ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθη ένας 45χρονος κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Από το χώρο της φυτείας, αλλά και σε νομότυπες έρευνες στην οικία και σε αποθήκη του συλληφθέντα, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης και χρηματικό ποσό

Σε βάρος του κατηγορουμένου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το πρωί με τη συνδρομή του ελικοπτέρου φυτεία μέσα σε αγροτεμάχιο, στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αποτελούμενη από (223) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,10) έως (4) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσε 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αξιολόγηση στοιχείων χθες το μεσημέρι στην οικία του και συνελήφθη.

Στο χώρο της φυτείας, αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και σε αποθήκη του συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

• τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης, ύψους (0,58) μέτρων,

• σχοινί (σπάγκος) που χρησιμοποιούνταν για το δέσιμο των κορυφών των δενδρυλλίων,

• ένα σκαπτικό εργαλείο (φτυάρι),

• μια ζυγαριά ακριβείας,

• το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και

• ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com