ΧΡΥΣΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

samaras-venizelosΕχοντας υπερφορολογήσει το σύνολο του ελληνικού λαού, έχοντας εφεύρει τον ΕΝΦΙΑ για να αποτελειώσουν την καταστροφή τους και έχοντας διαλύσει την ελληνική κοινωνία, υποταγμένοι στις επιταγές και τις αποφάσεις της τρόικας και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος, οι κυβερνώντες, που βλέπουν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, αφού ο λαός τους έχει γυρίσει την πλάτη,

έχοντας και τη συμπαράσταση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ετοιμάζουν μια επιχείρηση αναστροφής του κλίματος, με πυροτεχνήματα.

Το πρώτο τους πυροτέχνημα οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και η αύξηση των δόσεων αποπληρωμής του από 5 σε 6. Το αντίκρισμα δυστυχώς για την συντριπτική πλειοψηφία των φορολογούμενων μηδενικό.

Πυροτέχνημα δεύτερο: Προσπάθειες για μείωση της φορολογίας εισοδήματος και ψαλιδίσματος της ειδικής εισφοράς, μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, φυσικά μόνο αν το δεχθεί η τρόικα. Αν αυτό γίνει θα δημιουργήσει ένα μικρό όφελος στους φορολογούμενους που έτσι και αλλιώς δεν όφειλαν να πληρώνουν τέτοια ποσά και να είναι σήμερα υπερχρεωμένοι στην εφορία.

Πυροτέχνημα τρίτο: Θα εξασφαλιστεί ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους, με μια οικογένεια που έχει δύο παιδιά να παίρνει το υπέρογκο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως και έναν άνθρωπο που ζει μόνος χωρίς δουλειά το ποσό των 200 ευρώ.

Τώρα αν μπορεί οικογένεια που δεν έχει κανένα εισόδημα να ζήσει με 400 ευρώ και να πληρώνει και τους φόρους της είναι άλλο ζήτημα που δεν φαίνεται να απασχολεί τους Σαμαροβενιζέλους.

Πυρετέχνημα τέταρτο: Ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια οικογενειών και επιχειρήσεων. Δυστυχώς το μόνο που θα γίνει είναι το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Πυροτέχνημα πέμπτο: Προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Εδώ απλά γελάμε.

Πυροτέχνημα έκτο: Μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης και θα ανοίξουν οι κάνουλες των τραπεζών για τις επιχειρήσεις. Τι να πει κανείς…

Με όλα αυτά λοιπόν τα πυροτεχνήματα θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς σε μια ευδιάκριτη πλέον από όλους προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης και να ξεφύγει από τη ζοφερή πραγματικότητα της φτώχειας, της μιζέριας και της διάλυσης της κοινωνίας που ο ίδιος και οι πολιτικές του προκάλεσαν.

Απώτερος σκοπός να δημιουργήσει συνθήκες εικονικής πραγματικότητας και μαζί με τον εταίρο του στην κυβέρνηση που υπόσχεται οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, να προχωρήσουν σε εκλογές ευελπιστώντας ότι θα κοροϊδέψουν για μια ακόμη φορά το λαό και θα κερδίσουν επιπλέον χρόνια στην εξουσία.

Φαίνεται δεν κατάλαβαν ότι «τα ψωμιά τους τελείωσαν» αφού φρόντισαν αυτοί πρώτοι να αποτελειώσουν τους Ελληνες.

Τώρα στην πρώτη ευκαιρία θα φάνε μια δυνατή κλωτσιά και θα πάνε στον αγύριστο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ