ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

ΤΕΚΜΗΡΙΑΣτην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης από το 2015 προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”. Κι αυτό γιατί η Γενική Γραμματεία Εσόδων γνωρίζει ήδη την περιουσία κάθε φορολογούμενου ενώ μπορεί μπορεί να συμπεράνει από το ύψος των ετήσιων πραγματικών δαπανών του το πραγματικό ελάχιστο εισόδημα που απέκτησε.

Όλα τα δεδομένα είναι ηλεκτρονικά πλέον άρα και εύκολα στη επεξεργασία και τη διασταύρωση. Ως εκ τούτου η λεγόμενη αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας έχει γίνει πλέον εύκολη υπόθεση για τους ελεγκτές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επενδυτικές και ασφαλιστικές εταιρίες, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πανεπιστήμια, κολέγια, σχολές, σχολεία, γυμναστήρια, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης έχουν την υποχρέωση και στέλνουν ήδη από πέρυσι στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, λεπτομερή ονομαστικά στοιχεία για τους πελάτες τους με πλήρη καταγραφή των δαπανών τους.

Μέχρι το τέλος του χρόνου οι έλεγχοι θα είναι γρήγοροι και ηλεκτρονικοί. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν κάποιος δηλώνει 8.000 ευρώ εισόδημα, αλλά από τα στοιχεία που έχει η ΓΓΔΕ, προκύπτει ότι πληρώνει δόση στεγαστικού 500 ευρώ το μήνα, 60 ευρώ το μήνα για κινητό, 100 ευρώ για ρεύμα και νερό και 40 ευρώ για γυμναστήριο, σημαίνει ότι ξοδεύει 8.400.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, “αν δουλέψουν οι έμμεσες τεχνικές καθολικά έως το τέλος του έτους, τα τεκμήρια, θα είναι παντελώς άχρηστα και δεν βλέπω τον λόγο να παραμείνουν στη ζωή των φορολογουμένων από την 01/01/2015 και μετά”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ