ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ “ΤΕΙΡΕΣΙΑ” ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΙΜΗΜΑ

τειρεσιαςΑπευθείας ηλεκτρονική πρόσβαση στη λεγόμενη «μαύρη λίστα» προσφέρει πλέον η θυγατρική εταιρεία των τραπεζών «Τειρεσίας ΑΕ» έναντι σχετικά χαμηλού τιμήματος.
Έτσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να μετρήσει το επιχειρηματικό ρίσκο που συνεπάγεται μια συνεργασία, έχει τη δυνατότητα να συλλέξει πληροφορίες είτε απευθείας από την «Τειρεσίας ΑΕ» είτε και μέσω τρίτου.

Και αυτό διότι η θυγατρική των τραπεζών μπορεί να συνάψει ακόμη και συμβάσεις μεταπώλησης των στοιχείων που αφορούν νομικά πρόσωπα και τα οποία υπάρχουν στο λεγόμενο «σύστημα αθέτησης υποχρεώσεων».

Μέσω της νέας υπηρεσίας, η οποία απέκτησε την εμπορική ονομασία «τσεκ», εκπρόσωποι επιχειρήσεων ή επιτηδευματίες μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες για μια σειρά «αρνητικών στοιχείων» που ενδεχομένως βαρύνουν τους πελάτες ή τους προμηθευτές τους: ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες συναλλαγματικές, διαταγές πληρωμής, πλειστηριασμούς ακινήτων και κινητών, κατασχέσεις, προσημειώσεις ακόμη και υποθήκες ή προσημειώσεις υποθηκών.

Για το «ξεκλείδωμα» της μαύρης λίστας για το ευρύ επιχειρηματικό κοινό είναι ενήμερη η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως αναφέρουν στην Καθημερινή στελέχη της «Τειρεσίας ΑΕ». Στο σύστημα έχουν ήδη εγγραφεί περίπου 700 πελάτες-επιχειρήσεις.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ