ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

glvssa1 (Αντιγραφή)Η 26η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών από το Συμβούλιο της Ευρώπης με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για την προβολή της γλωσσικής πολυμορφίας και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου ευαισθητοποιημένο σε διαπολιτισμικά θέματα που προωθούν την πλούσια πολιτιστική και γλωσσολογική διαφορετικότητα της Ευρώπης η οποία πρέπει όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να καλλιεργηθεί, συμμετείχε στον εορτασμό αυτού του γλωσσικού και πολιτιστικού πλούτου την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, με εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως:

glvssa2 (Αντιγραφή)Οι μαθητές έπαιξαν, ανακάλυψαν και μίλησαν διαφορετικές γλώσσες που ακούγονται καθημερινά στις τάξεις (διδασκόμενες ξένες γλώσσες) αλλά και στην αυλή του σχολείου (π.χ. Αλβανικά, Ρομά, Βλάχικα!).

Ταξίδεψαν με τον Αστερίξ σε γαλλόφωνες χώρες, με υλικό που μας παραχώρησε το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Δημιούργησαν τις δικές τους ιστορίες σε διαφορετικές γλώσσες μέσα από ένα βιωματικό εργαστήρι που συντονίσε η καλεσμένη μας εκπαιδευτικός κα Μαρία Γκουντούμα, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Μακρινίτσας.

Έκαναν παιχνίδια στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε δύο γλώσσες

glvssa3 (Αντιγραφή)Ετοίμασαν και μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους ένα “Πρωινό … σε πολλές γλώσσες”.

Ο σύλλογος διδασκόντων ευχαριστεί πολύ το ΚΠΕ Μακρινίτσας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του και βοήθησαν στις δραστηριότητες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com