ΣΚΥΛΙ, ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΛΑΖΑΡΟΣ», ΕΠΕΖΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΕΣΗ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ

282Ο Λάζαρος(!) είναι ένα ημίαιμο σκυλί, που επέζησε από μια απόπειρα ευθανασίας και ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, και τώρα πια ζει με τη νέα του ιδιοκτήτρια, Jane Holston.

Το σκύλο πήγε στο καταφύγιο στις 19 Αυγούστου, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του, ο οποίος μετακόμιζε και δεν μπορούσε πλέον να τον φροντίσει. Το ζώο δεν ήταν σε καλή κατάσταση αφού το χτυπήσει ένα αυτοκίνητο, είχε αίματα και έλειπε ένα τμήμα από το πίσω αριστερό του πόδι.

Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου προσπάθησαν να του βρουν σπίτι, αλλά όταν κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον υιοθετήσει, προγραμματίστηκε να του κάνουν ευθανασία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Πήγε εκείνο το απόγευμα ο κτηνίατρος, του έκανε την ένεση, το σκυλί κουνήθηκε για λίγο μετά την ένεση – σαν να προσπαθούσε να πολεμήσει το φάρμακο, λένε οι άνθρωποι στο καταφύγιο- και στη συνέχεια, έμεινε ακίνητο. Το ζώο αφέθηκε σε ειδικό χώρο στο καταφύγιο για να μεταφερθεί την επόμενη ημέρα.

Όταν όμως οι υπάλληλοι πηγαν στο καταφύγιο την επόμενη ημέρα το πρωί, είδαν το σκυλί να στέκεται όρθιο. Είχε βγει έξω από το μέρος που το είχαν βάλει, και είχε πιει και λίγο νερό.

“Ήταν όρθιος, και ανέπνεε, σαν να μην είχε συμβεί τίποτα”, δήλωσε ο αστυνομικός που επιβλέπει το καταφύγιο.

Ένας εθελοντής στο καταφύγιο, μετά την αποτυχημένη ευθανασία, τον ονόμασε  “Λάζαρο”, από το όνομα του άνδρα που ο Χριστός έφερε πίσω στη ζωή.

Κάποιοι άλλοι από το καταφύγιο των αποκαλούν «Χουντίνι».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com