ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΜΠΟΛΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

54IΤο πρώτο κρούσμα του ιού Εμπολα, εκτός των χωρών της δυτικής Αφρική, επιβεβαιώθηκε στην Ισπανία. Μια νοσοκόμα, η οποία δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στις αφρικανικές χώρες που πλήττονται από την επιδημία, βρέθηκε θετική στον θανατηφόρο ιό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας.

Η υπουργός Υγείας Άνα Μάτο δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ότι έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Η νοσοκόμα μετείχε στην ιατρική ομάδα που φρόντιζε τον Ισπανό ιερέα Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο, ο οποίος πέθανε από τον Έμπολα στα τέλη Σεπτεμβρίου. Την επομένη του θανάτου του η γυναίκα έφυγε για διακοπές και ακόμη βρίσκεται σε άδεια. Αισθάνθηκε αδιαθεσία την 30ή Σεπτεμβρίου.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και ότι παρακολουθούνται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την ασθενή τις τελευταίες ημέρες.

Υπό παρακολούθηση είναι επίσης και 30 γιατροί και νοσοκόμες που είχαν ασχοληθεί με τη νοσηλεία των δύο Ισπανών ιερέων που πέθαναν από τον Έμπολα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και ενδέχεται να αρχίσει να λαμβάνει θεραπεία από απόψε το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 69χρονος Βιέχο είχε προσβληθεί από τον ιό του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη για νοσηλεία.

Ethnos.gr 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com