ΞΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

8I2Ουρές έξω από τα κουρεία στο Ντιγιάρμπακιρ της Τουρκίας με τους εκπροσώπους του ισχυρού φύλου να σπεύδουν να απαλλαγούν από το μούσι που τους στιγματίζει, όπως πιστεύουν, ως τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με το BBC, τις τελευταίες μέρες, στη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Τουρκίας, σημειώθηκαν πολύνεκρες συγκρούσεις αστυνομικών με Κούρδους διαδηλωτές οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση της Άγκυρας ενεργό ρόλο στην μάχη κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία στο Κομπάνι.

Ο κουρδικός θύλακας, που βρίσκεται στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία, πολιορκείται τις τελευταίες μέρες από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, που επικαλείται ιδιοκτήτες κουρείων στο Ντιγιάρμπακιρ, καθημερινά τουλάχιστον 15 άνδρες ζητούν από τους κουρείς να ξυρίσουν τη γενειάδα τους, ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση στους κατοίκους της πόλης ότι διάκεινται θετικά στους τζιχαντιστές ή ότι μπορεί να έχουν διασυνδέσεις με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους,

“Κάνω 15 χρόνια αυτή τη δουλειά και ποτέ δεν είχα τόσους πολλούς πελάτες που ζητούν ξύρισμα», δήλωσε ένας κουρέας στην κουρδική πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία το μουστάκι θεωρείται σύμβολο αρρενωπότητας κι ένα αξεσουάρ της μόδας. Για το λόγο αυτό, όπως έχουν επισημάνει παλαιότερα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν χρυσές δουλειές στη χώρα βοηθώντας τους άνδρες που δεν έχουν έντονη τριχοφυία.

protothema.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com