ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

dstyrn2Με κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου λέει όχι στον επανέλεγχο των δικαιολογητικών των συμβάσεων των υπαλλήλων ορισμένου χρόνου που έγιναν αορίστου και βάσει αυτής της απόφασης δεν πρόκειται να στείλει στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών για να προχωρήσει αυτός ο επανέλεγχος.

Παρόν ψήφισε η παράταξη «Δράση Πολιτών», που χαρακτήρισε υποκριτική την πρόταση της δημοτικής αρχής, με δεδομένο ότι, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής Στ. Ροντούλης, στοιχεία είχε στείλει η δημοτική αρχή του κ. Μαλάκου, τον Ιούνιο, ενώ αναρωτήθηκε τί θα γίνει σε περίπτωση που ακυρωθεί η απόφαση του δ.σ. από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αυτόματα αυτή η απόφαση σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να κληθεί από τον Εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις και ο δήμαρχος Τυρνάβου όπως ήδη συνέβη με άλλους 5 δημάρχους ενώ δεν αποκλείεται να κληθεί και από τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το ίδιο θέμα.

Στον Εισαγγελέα

Εν τω μεταξύ ενώπιον του εισαγγελέα εφετών θα βρεθεί σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.

Ο κ. Ρούσσος έχει κληθεί σε κατάθεση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απείθειας και της παράβασης καθήκοντος από πέντε δημάρχους οι οποίοι φέρονται να αρνούνται την αξιολόγηση των υπαλλήλων τους.

Εκτός από τον δήμαρχο Χαλανδρίου καλούνται σε εξηγήσεις και οι δήμαρχοι Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν στους συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Τρομοκράτηση

Με αφορμή τις κλήσεις σε απολογία των 5 Δημάρχων, ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση δήλωσε ότι είναι σαφής η προσπάθεια της κυβέρνησης για τρομοκράτηση και καλλιέργεια ψευδών εντυπώσεων, καθώς και η απόλυτη αδυναμία της να στηρίξει πολιτικά τις επιλογές της, επιστρατεύοντας ως δήθεν “φόβητρο” τη Δικαιοσύνη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com