«ΡΟΖΑ ΕΣΚΕΝΑΖΥ»  ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΡΟΖΑΗ Αστική Πολιτιστική Εταιρία Θεάτρου «Η ΠΡΟΒΑ» παρουσιάζει στη Λάρισα για δύο μόνο έκτακτες παραστάσεις το καινούργιο έργο του Παναγιώτη Μέντη, «Ρόζα», με τη Μαίρη Ραζή.  την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Θεσσαλικό Θέατρο Λάρισας.Μια παράσταση που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα. Η σκηνοθεσία είναι του Σωτήρη Τσόγκα και στον ομώνυμο ρόλο της Ρόζας Εσκενάζυ εμφανίζεται η Μαίρη Ραζή  σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Η «Ρόζα» συνδέει το χθες με το σήμερα, αναζωπυρώνει μνήμες και εναλλάσσει τη συγκίνηση με τη χαρά, το τραγούδι με το λόγο. Η μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη γίνεται συνδετικός κρίκος των εποχών, των εικόνων, αφήνοντας όμως την κυρίαρχη θέση στο ρεμπέτικο  που ζωντανεύει μέσα από την εκφραστική και γεμάτη συναίσθημα φωνή της Μαίρης Ραζή. Κάθε φορά οι αντιδράσεις του κοινού είναι συγκινητικές έχοντας αποκομίσει άγνωστες πτυχές της ζωή ενός θρύλου του ρεμπέτικου τραγουδιού, της Ρόζας!

Η Ρόζα Εσκενάζυ μπήκε στο πάνθεον των μεγαλύτερων φωνών που έβγαλε η Ελλάδα. Χαρακτηρίστηκε ως «Η μεγάλη κυρία» του ρεμπέτικου τραγουδιού. Ο Παναγιώτης Μέντης με την άρτια γραφή του παρουσιάζει σκηνές που διαδέχονται αβίαστα η μία την άλλη και καταστάσεις που ξαφνιάζουν ευχάριστα τον θεατή. Η Ρόζα είναι μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, χειραφετημένη γυναίκα που έζησε 97 χρόνια. Ένα ατίθασο πλάσμα, αντράκι στη συμπεριφορά, ένας μύθος με ταραχώδη ζωή.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης ακούγονται  με συνοδεία πιάνου γνωστά τραγούδια της σπουδαίας ερμηνεύτριας «Το χαρικλάκι», «Δημητρούλα», «Η γκαρσόνα», «Του Μάνθου ο τεκές», « Γιατί φουμάρω κοκαΐνη», «Μπαμπέσα» και πολλά καινούργια τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη, γραμμένα ειδικά για την παράσταση.

Το έργο θα παρουσιάζεται έως τις 28 Απριλίου στο Θέατρο «Πρόβα».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

Σκηνικά-Κοστούμια: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΠΑΝΙΤΣΑ

Μουσική Σύνθεση: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ

Σχεδιασμός Φωτισμών: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ

Μουσική επιμέλεια-διδασκαλία: ΑΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επιμέλεια χορευτικών κινήσεων: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΥΡΚΟΥ

Εκτέλεση-Χειρισμός Φωτισμών: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ

VideoArt: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ

Βοηθός σκηνοθέτη: ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΣΚΙΑΘΑΣ

Φωτογραφίες: ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΡΔΙΟΥ

Ραφή Κοστουμιών: ΒΙΚΥ ΣΔΟΥΓΚΟΥ

Στο ρόλο της Ρόζας Εσκενάζυ, η Μαίρη Ραζή

Μαζί της ο ταλαντούχος νέος ηθοποιός Γιάννης Τσουρουνάκης και στο πιάνο ο Κωσταντίνος Ευαγγελίδης

Στην προβολή εμφανίζεται ο   Σωτήρης Τσόγκας

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 12€ και 10€

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ