9 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΙ 40 -ΚΑΙ ΑΝΩ- ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ

670Οι γυναίκες άνω των 40 ετών, πολλές φορές, σε κάποιους τομείς συνεχίζουν -ενώ δεν θα έπρεπε- να λειτουργούν σαν 20άρες, ενώ σε άλλους τομείς, λειτουργούν -ενώ επίσης δεν θα έπρεπε- σαν γερασμένες 40άρες. Διαβάστε λοιπόν τα 9 πράγματα που οι γυναίκες 40 -και άνω- πρέπει να σταματήσουν αμέσως να κάνουν:

1. Να φοράτε τα τζιν της …μαμάς

Μόλις μια γυναίκα φτάσει στην ηλικία των 45 ετών, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσει να φοράει μη κολακευτικά, μεσάτα τζιν. Μη ξεχνάτε πως δεν είστε μόνο μαμά, αλλά συνεχίζετε να είστε γυναίκα!

2. Να καπνίζετε

Μελέτες δείχνουν ότι το κάπνισμα σας γερνά πρόωρα. Ερευνητές από το Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve, συνέκριναν 79 ζευγάρια διδύμων μεταξύ των ηλικιών 18 και 78 και έδειξαν ότι η δίδυμη που κάπνιζε έδειχνε μεγαλύτερη από την αδελφή της στο 57% των περιπτώσεων.

3. Να Συγκρίνετε τον εαυτό σας με νεότερες γυναίκες

Μόλις αποδεχτείτε ότι ποτέ πια δεν θα είστε 20 και πάλι, θα γίνετε πολύ, πολύ πιο ευτυχισμένες. Το να συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με γυναίκες που έχουν τη μισή από εσάς ηλικία είναι τουλάχιστον ανθυγιεινό. Όλες οι ηλικίες έχουν τη δική τους γοητεία!

4. Να κάνετε Tanning

Το μαύρισμα είναι όπως το κάπνισμα, ξέρουμε ότι δεν πρέπει να το κάνουμε, αλλά μερικές φορές γίνεται εθισμός. Η ζημία που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία οδηγεί σε ρυτίδες, καφέ κηλίδες, χαλαρό δέρμα, καθώς και … καρκίνο του δέρματος. Οι γυναίκες που κάνουν Tanning σε ινστιτούτα ομορφιάς έχουν 74% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μελάνωμα από εκείνες που δεν κάνουν.

5. Ξεχνάτε να γυμνάζεστε

Ενώ είναι αλήθεια ότι πιθανότατα ο πισινός σας δε θα γίνει ποτέ πια όπως μιας 20χρονης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είστε υγιής και δραστήρια. Το να εγκαταλείψετε τελείως τη γυμναστική είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσατε να κάνετε για το σώμα σας. Γίνετε μέλος μιας ομάδας πεζοπορίας, ή ακόμα κάνετε κάποιες απλές ασκήσεις στο σπίτι μερικές φορές την εβδομάδα. Θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα και πολύ πιθανό θα δείχνετε και πολύ καλύτερα.

6. Να βάζετε πολύ μακιγιάζ

Όταν πλησιάζετε τα 50, η …βαριά βάση, η έντονη σκιά ματιών και το κατακόκκινο κραγιόν λειτουργούν εναντίον σας. Η προσέγγισή σας στο θέμα του μακιγιάζ θα πρέπει να είναι: « Το Λιγότερο είναι Περισσότερο». Είναι η μόνη προσέγγιση που θα μπορούσε πραγματικά να σας κάνει να δείχνετε νεότερες!

7. Να μη κοιμάστε αρκετά

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας και οι μεγάλες σακούλες κάτω από τα μάτια σας, που προκαλεί η έλλειψη ύπνου, δεν σας …κολακεύουν. Χρειάζεστε 7-8 ώρες συνεχόμενου ύπνου για να συνεχίσετε να είστε υγιείς και γεμάτες ενέργεια.

8. Να τρώτε επεξεργασμένα τρόφιμα

Δείτε μερικά από τα συστατικά τους: ροζ βλέννες, αμμωνία, καστόριο, διοξείδιο του πυριτίου … σας ακούγονται αυτά υγιεινά και νόστιμα; Για να μην αναφέρουμε την προστιθέμενη ζάχαρη, το αλάτι και τις χρωστικές ουσίες που είναι καταστροφικά για το μεταβολισμό, αλλά και τη γενική υγεία μας. Τρώτε λοιπόν περισσότερα φυσικά τρόφιμα είναι αφήστε στην άκρη τα επεξεργασμένα.

9. Αρνείστε να αλλάξετε

Είναι πολύ σημαντικό να δεχτείτε ότι τα μαλλιά, τα ρούχα και οι δραστηριότητες που κάποτε κάνατε, δεν είναι πλέον τα πιο κατάλληλα για σας τώρα. Οι ημέρες της μίνι φούστας και της ευκαιριακής και άμετρης κατανάλωσης οινοπνεύματος έχουν τελειώσει. Αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να απολαμβάνετε τη ζωή σας ή να είστε ελκυστική, αλλά δεν μπορούν όλες να είναι η Μαντόνα.

Το να μεγαλώνετε με χάρη θα σας κάνει πιο ευτυχισμένα άτομα μακροπρόθεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ