Ο ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΑΝΤΟΥΜΗΣ…

Κοινωνικοαστυνομική ιστορία
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ-Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

χασιςΚύριε Διοικητά. Θέλω να σας αναφέρω ένα σοβαρό γεγονός που μου συνέβη και για το λόγο αυτό ήλθα σε σας προσωπικά, να σας ενημερώσω για να πράξετε τα δέοντα. Ονομάζομαι ………………………… και μένω ………………… Έξω από το χωριό έχω μια μεγάλη αποθήκη .Εκεί κάθε χρόνο συγκεντρώνω την παραγωγή μου από κριθάρι, καλαμπόκι και σιτάρι. Προχθές έπαθα πλάκα.

Πήγα να ρίξω μια ματιά και είδα με έκπληξη ότι μου έλειπαν μερικά τσουβάλια καλαμποκιού. Κάποιος το βράδυ σίγουρα μπήκε από το παράθυρο αφού έσπασε τα κάγκελα, έκλεψε τα τσουβάλια, τα φόρτωσε στο αγροτικό του και τα εξαφάνισε.

—Τι ποσότητα σας αφαίρεσε, τι αξίας είναι και για ποιο λόγο δεν σας τα αφαίρεσε όλα και πώς γνωρίζετε ότι τα φόρτωσε σε αγροτικό ;

–Η ποσότητα κ. Δ/τά ήταν μεγάλη, όπως και η αξία τους. Τώρα υποθέτω ότι τα φόρτωσε σε αγροτικό γιατί το μυαλό μου πάει σε κάποιον συνεργάτη μου γιατί σε αυτόν έδωσα λόγο να του δώσω την παραγωγή και αυτός μου έδωσε προκαταβολή, αλλά εγώ βρήκα άλλον αγοραστή γιατί μου έδωσε καλύτερη τιμή  και του είπα ότι θα του επιστρέψω πίσω τα χρήματα, αλλά αυτός δεν δέχθηκε και μου είπε ότι είχε κλείσει συμφωνία με  μεγαλέμπορο και με απείλησε.

–Μα γιατί τέτοια συμπεριφορά για μερικά τσουβάλια καλαμποκιού, άντε και κριθάρι και σιτάρι; Στη περιοχή ”βρωμάει” ο τόπος και ο ίδιος θα μπορούσε να αγοράσει τα προϊόντα από ένα σωρό παραγωγούς. Τέλος πάντων ποιός είναι αυτός και τι προτίθεστε να κάνετε;

–Αυτός είναι ο………………………από …………. είναι και κουμπάρος μου δυστυχώς και αναγκάζομαι να τον καταγγείλω για να τον ψάξετε. Πρέπει να τα έχει θαμμένα μέσα σε ένα ξεροπήγαδο που έχει στο χωράφι του.

–Καλά εσύ πώς το γνωρίζεις αυτό ;Το υποψιάζομαι κ. Δ/τά, γιατί είναι το καλύτερο μέρος για να τα κρύψει. Μόνο σε παρακαλώ μη πείτε πουθενά ότι τον μαρτύρησα γιατί με είχε απειλήσει ότι θα μου κάψει το σπίτι και θα μου κάνει κακό. Είναι κακός άνθρωπος ο……………….

–Και συ γιατί έμπλεξες με ένα κακό άνθρωπο ;…….

–Να,γιατί δίνει καλά χρήματα και είναι και κουμπάρος μου.

–Καλά, καλά θα δούμε τι θα κάνουμε, κάτι όμως σαν να  μου κρύβεις….

(Μετά από λίγο).

Στέλιο (αστυνομικός), τον γνωρίζεις τον ……………….. και τον……………….. ;

–Τους έχω ακουστά. Ψιθυρίζεται ότι βάζουν χασίσια σε φυτείες. Για να φθάσει αυτός εδώ και να καταγγείλει τον άλλο, κάτι ”βρωμάει”. Θα ήταν συνεταιράκια και κάπου τα χάλασαν.

–Καλά ετοιμασθείτε για έρευνα γιατί τα περίφημα τσουβάλια μάλλον είναι ”μυρωδάτα” για να προλάβουμε να μην τα ”σμπρώξει” ο κουμπάρος σε κανένα ”εμπορικό αντιπρόσωπο ”.

(Αργότερα η αστυνομική έρευνα πράγματι ανακάλυψε τους σάκους με το χασίς στον πάτο του πηγαδιού.

Το ”αξιόλογο” εμπόρευμα ήταν πέντε μεγάλοι σάκοι εξαιρετικής ποιότητας και ο ”απαγωγέας” των σάκων μαζί με το ”εμπόρευμα” κατέληξαν στην Αστυνομία …. «εν χορδοίς και οργάνοις» πριν προλάβει με τη διάθεσή τους να τα ρίξουν στην πιάτσα).

–Για πές μας ……..πώς τα σακιά βρέθηκαν στον πάτο του πηγαδιού ;

Τα πέταξε ο μεγαλοδύναμος εκεί σαν ”μάνα εξ ουρανού” ;

–Όχι δεν είναι δικά μου, δεν ξέρω πώς βρέθηκαν εκεί….

–Καλά, αφού δεν είναι Θεόσταλτα μήπως προέρχονται από καμιά επιδρομή και ”κατάσχεση” ; Μην ανησυχείς σε λίγο θα έχουμε  την τιμή να φιλοξενήσουμε τον συνεργάτη σου.

—-( Σε λίγο).

–Βρέ-βρέ καλώς τον κουμπάρο….Να σου συστήσουμε τον………..

Δεν θα συστηθείτε παλικάρια ;

—Κύριε Διοικητά. Θα μιλήσω. Αυτός μου έβαλε το χασίσι στο πηγάδι μου, εγώ δεν έχω σχέση….

–Τι λές ρε. Εσύ δεν μου έδωσες χρήματα για προκαταβολή και κάναμε συμφωνία να σου παραδώσω το χασίς μόλις μου έδινες και τα υπόλοιπα λεφτά, αλλά ήλθες κρυφά και μου το έκλεψες, για να μη μου δώσεις τα υπόλοιπα. Θα σου κάνω μήνυση ρε !!!……-

–Και εγώ ρε αχάριστε θα σου κάνω μήνυση !!!….

–Καλά παιδιά αφήστε τώρα τις μηνύσεις γιατί μάλλον δεν καταλάβατε, αφού σας περιμένει ”στη γωνία” ένα special κακουργηματάκι για ”κύριο γεύμα” και έχει και κάτι άλλα για ”επιδόρπιο”…..

(Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος πριν τον ….αποχωρισμό τους).

«Θα σε σκίσω ρε χαμένε, ρε ρουφιάνε.Αυτό που έκανες δεν θα σου το συγχωρέσει ούτε ο Θεός. Η Παναγία μεγάλη η χάρη της !!!….θα σε τιμωρήσει  Όταν σε πιάσω στα χέρια μου, θα σε γδάρω ζωντανό».

–«Τι λές ρε. Τον ακούτε, τον ακούτε ; Εγώ πηγαίνω ρε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και η Παναγία με αγαπάει. Το περασμένο μήνα έδωσα λεφτά για να φτιάξουμε το καμπαναριό και θα με τιμωρήσει και παραπάνω η Παναγιά; Άντε ρε πήγαινε να μαζέψεις την γυναίκα σου που νταραβερίζεται και ξενο……….με το μισό χωριό γιατί είναι πολύ ”πρόθυμη και εξυπηρετική” και τα ”κέρατα” κάνουν βραχυκύκλωμα στα καλώδια της Δ.Ε.Η. Θα μας απειλήσεις κιόλα;. Τώρα τελευταία έχουν βουήξει όλα τα χωριά ότι η κυρά σου τα έφτιαξε με τον………και εσύ μας το παίζεις άνετος ;

Τζίζ-τζίζ κερατούκλη. Νομίζω νομίζω «

–«Τι λές ρε μ…….εσύ καλός χριστιανός, το ακούσαμε και αυτό το ανέκδοτο. Για ”ξεκάρφωμα” το έκανε αυτό κ. Δ/τά. Στο μπαρ του ”Κύκλωπα”, του τα μασάει κανονικά κάθε βράδυ μία π……από την Σιβηρία. Τον έχει ”ξεπουπουλιάσει’.’ Τον ”ψειρίζει”, μόλις γίνεται ”ντίρλα” από τα ουίσκια και τα τσίπρα….και το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι δεν μπορεί να………γιατί είναι ”χαντούμης”»

Τελικά οι ………αβρότητες, θα έπαιρναν …αναβολή, γιατί η υπόθεση πήρε την άγουσα για τον Εισαγγελέα και έτσι η ”ανταλλαγή και υλοποίηση απόψεων, κρίσεων και ιδεών” του ”κερατά και του χαντούμη” θα καθυστερούσε μερικά χρόνια…

Έτσι είναι όποιος μπλέκεται με τα ……καλαμπόκια, τον τρώνε στο τέλος οι …κότες.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com