ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΥΡΝΑΒΙΤΕΣ

ροντουληςΕπίθεση στη δημοτική αρχή του Τυρνάβου και ειδικά στο δήμαρχο εξαπολύει η «Δράση Πολιτών», με ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Στ. Ροντούλης, με αφορμή ανακοίνωση του αντιδημάρχου Οικονομικών για τη ρύθμιση των χρεών των δημοτών και τις προειδοποιήσεις για αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ούτε 100 ημέρες δεν έχουν παρέλθει από την εγκατάσταση των νέων Δημοτικών Αρχών, και η δημοτική παράταξη του κ. Σαρχώση  απέβαλε το φιλολαϊκό της προσωπείο, δείχνοντας στους Τυρναβίτες το πραγματικό πρόσωπο της κοινωνικής αναλγησίας που καθορίζει την πολιτική της πρακτική, χωρίς το παραμικρό ίχνος σεβασμού στις προεκλογικές τις εξαγγελίες και με πλεόνασμα κυνικότητας.

Μέγιστη απόδειξη αποτελούν οι ανακοινώσεις που έγιναν από τον αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Γιώργο Μπανταβάνη, στις 31-10 2014, σχετικά με τις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δήμο Τυρνάβου. Στις ανακοινώσεις αυτές, ο κ. αντιδήμαρχος, προφανώς με εντολή του κ. Σαρχώση, αφού προτρέπει τους δημότες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους βάσει των κειμένων ρυθμίσεων, φτάνει στο απαράδεκτο σημείο να τους απειλεί πως αν δεν το πράξουν «ο Δήμος Τυρνάβου είναι υποχρεωμένος και θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία».

Με άλλα λόγια, ο κ. Σαρχώσης, ο υπέρμαχος της φιλολαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον Τύρναβο, ο έχων, προεκλογικά βεβαίως, προοδευτικές αντιλήψεις και κοινωνικές ευαισθησίες, στην μετεκλογική πράξη απειλεί τους δημότες με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, αδιαφορώντας παντελώς για την τραγική οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, προφανώς επειδή δεν έκανε, ούτε είναι φτωχός.

Το πλέον εξοργιστικό, μάλιστα, είναι ότι ο κ. Σαρχώσης ακολουθεί μια τέτοια ανάλγητη πολιτική, μολονότι δεν έχει φροντίσει «να καθαρίσει το πιάτο» της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου Τυρνάβου, αφού όλοι μας αγνοούμε τι πραγματικά παρέλαβε από τον κ. Μαλάκο. Κι ενώ όλοι οι άλλοι δήμαρχοι δημοσιοποιούν τα στοιχεία των οικονομικών πεπραγμένων των προκατόχων τους, ο κ. Σαρχώσης σφυρίζει αδιάφορα, εξαναγκάζοντας τη δική μας παράταξη, τη «Δράση Πολιτών», να δεσμευτεί ότι θα ζητήσει τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να καθαρίσει το τοπίο στα οικονομικά του Δήμου και να κατοχυρώσει μια έντιμη και διαφανή λειτουργία, όπως άλλωστε απαιτούν οι συγκυρίες και η συντριπτική πλειονότητα των δημοτών.

Συνεπώς, θέλουμε να τονίσουμε ότι η «Δράση Πολιτών» θα αντιταχθεί με σφοδρότητα στην επιδρομή επί των δημοτών, που απεργάζεται ο κ. Σαρχώσης και η ομάδα του, γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε «η αριστερά των φουλαριών» με τις γεμάτες τσέπες, ούτε  η «θολοκουλτούρα» του ΣΥΡΙΖΑ με τις ανυπόστατες και μετέωρες, πάντα προεκλογικές, μεγαλοστομίες.

Οι παραλογισμοί του κ. Σαρχώση δεν θα τελεσφορήσουν. Η «Δράση Πολιτών» θα γίνει η «ασπίδα» των αδύναμων οικονομικά Τυρναβιτών. Εμείς θα μείνουμε ως μαχητές – υπερασπιστές των συμφερόντων των δημοτών εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, θα μείνουμε εκεί που μας έταξε η ψήφος του κόσμου, για να εκπληρώσουμε με ευσυνειδησία το θεσμικό μας καθήκον. Προφανώς, δεν θα «λακίσουμε» ούτε θα γίνουμε «ιψάσπιδες» όπως οι γνωστοί- άλλοι έχουν κάνει, πιστοί στη νοσηρή αντίληψη «ή δήμαρχος ή τίποτα». Μήπως, όμως, τώρα, που έγιναν «Δήμαρχοι», είναι στην πραγματικότητα ένα μεγάλο «τίποτα»;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ