ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

ηλεκυπολΕναρμονισμένοι απόλυτα με την φιλοσοφία της Δια Βίου Εκπαίδευσης και συναισθανόμενοι την υψηλή ευθύνη του λειτουργήματος που επιτελούν, περισσότεροι από 30 εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Ν. Λάρισας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Προγραμματιστικά εργαλεία για έξυπνες συσκευές: η περίπτωση του AppInventor».

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε την Τρίτη 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων ενδοσχολικής επιμόρφωσης και συνδιοργανώθηκε από το Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής Ν. Λάρισας & Ν. Καρδίτσας Δρ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη και το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπ/κών Πληροφορικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας, την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π) – Παράρτημα Θεσσαλίας και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ).

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν  η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης και παιδαγωγικής αξιοποίησης του προγραμματιστικού εργαλείου AppInventor στο Σχολικό Εργαστήριο  Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ), προκειμένου να εξοικειωθούν οι μαθητές με τις δυνατότητες και λειτουργίες της εφαρμογής, και να αποκτήσουν δεξιότητες που προσφέρουν –διεθνώς- χρυσές ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο σύγχρονο εργαστήριο Πληροφορικής  του 10ου Λυκείου Λάρισας, υπό την επίβλεψη και την υποστήριξη των εισηγητών του σεμιναρίου και εκπαιδευτικών Πληροφορικής κ. Καρασίμου Ζήση και κ. Αρβάλη Κωνσταντίνου, και αποτέλεσε το 1ο από τα συνολικά 3 επιμορφωτικά μέρη.

Οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις δυνατότητες της συγκεκριμένης εφαρμογής, με τη βοήθεια της οποίας παρέχεται η δυνατότητα προγραμματισμού για έξυπνες συσκευές (smartphones, tablets, κλπ.).

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ