ΙΤΑΛΙΑ: ΣΥΛΛΗΨΗ 28 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

BI8Οι δυνάμεις των καραμπινιέρων προχώρησαν σε συλλήψεις 28 πολιτικών και επιχειρηματιών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι είχαν προχωρήσει στη σύσταση μιας μαφιόζικου χαρακτήρα οργάνωσης με στόχο την παράνομη εξασφάλιση εργολαβιών, την διαφθορά και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στην υπόθεση ενέχονται συνολικά 37 πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο κεντροδεξιός πρώην δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο, ο οποίος κατηγορείται για εγκληματική δράση μαφιόζικου χαρακτήρα.

Κατά πληροφορίες αστυνομικές δυνάμεις κάνουν εφόδους στα γραφεία του δήμου της Αιώνιας Πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας του Λατίου.

Όπως διαρρέει από την εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας, η οργάνωση αυτή, φέρεται να είχε καταφέρει να δημιουργήσει στενότατες σχέσεις υπόγειων συμφερόντων με σημαντικούς οικονομικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στους συλληφθέντες συμπεριλαμβάνεται και ο πρώην ακροδεξιός τρομοκράτης Μάσιμο Καρμινάτι, ο οποίος, όπως αναφέρει ο Τύπος της Ιταλίας, διαδραμάτιζε ρόλο συντονιστή των παράνομων αυτών δραστηριοτήτων.

Η ανάθεση εργολαβιών αφορούσε, κυρίως, προμήθειες που σχετίζονται με την αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και τα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Η οικονομική αστυνομία (Guardia di Finanza) προχώρησε στην κατάσχεση ακίνητης περιουσίας αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ.

nooz.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ