ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ

«Κλικ» αλληλεγγύης και ανθρωπιάς! Σε εκδήλωση των Ενεργών Πολιτών

1926274_10152862589394543_2854439031994395908_oΜια διαφορετικού ύφους δράση ήρθε να δώσει  ξεχωριστή νότα στη λειτουργία της «Στέγης Αλληλεγγύης» των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας». Στο φιλόξενο χώρο της στήθηκε γέφυρα ανάμεσα στο ταλέντο των καλλιτεχνών Αδριανού και Ρούλας Λέκκα που πρόσφεραν φωτογραφικούς πίνακές τους, στην ανθρωπιά δεκάδων συμπολιτών που τους αντάλλαξαν με τρόφιμα για τους ευπαθείς  οικονομικά συνανθρώπους τους και στους εθελοντές που πρόσφεραν το χρόνο τους για τη διοργάνωση αυτής της πρωτότυπης εικαστικής και ανθρωπιστικής παρέμβασης.

Ο φωτογραφικός φακός των δυο καλλιτεχνών απαθανάτισε με εξαιρετικό τρόπο εικόνες μοναδικής ομορφιάς του τόπου μας που αποτυπώθηκαν στο φωτογραφικό χαρτί. Τα έργα αιχμαλώτισαν τα βλέμματα των εκατοντάδων επισκεπτών που επισκέφτηκαν την έκθεση φωτογραφίας  και τα  απόκτησαν ανταλλάσσοντάς τα με συγκεκριμένη ποσότητα τροφίμων που ζητήθηκαν από τους διοργανωτές.

Τελικός απολογισμός της επταήμερης έκθεσης ήταν να πωληθούν 170 συνολικά αντίτυπα των έργων και να συγκεντρωθούν τρόφιμα αξίας περίπου δυο χιλιάδων ευρώ. Έτσι, πολλές οικογένειες, χάρη στην ευγενική προσφορά των δύο Λαρισαίων ερασιτεχνών φωτογράφων και των συμπολιτών τους θα εξασφαλίσουν βασικά είδη διατροφής για την επιβίωσή τους μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε!

f.r.trofima-makrozoyzoyno 001Το εθελοντικό κίνημα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας που βρίσκεται σε συνεχόμενη εγρήγορση προκειμένου να εφεύρει ιδέες και διαφορετικές δράσεις με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για τις διακόσιες περίπου οικογένειες που υποστηρίζει, ευχαριστεί τους δημιουργούς για την προσφορά τους και καλεί όσους μπορούν να ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων, που στεγάζεται στην Παναγούλη 37.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ