ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

συριζαΝέα μέτρα ολοκληρωτικής κατάργησης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων προωθεί η συγκυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα που θα επιχειρήσει με διαφορά νομοθετικά τεχνάσματα να τα επιβάλει αυτή την περίοδο. Ένας τρόπος υπάρχει για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια της καταστροφής, να σημάνει παντού παλλαϊκός συναγερμός και οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι να βρεθούν στο δρόμο.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη κατάρρευση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, ετοιμάζονται να διαλύσουν πλήρως την κοινωνική ασφάλιση και να μετατρέψουν τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχιας.

Προωθούν:

ü  Την αύξηση του ελάχιστου αριθμού των ενσήμων συνταξιοδότησης από 4.500 σε 6.000 ένσημα.

ü  Το πάγωμα των κύριων συντάξεων τώρα λόγω του φόβου της εκλογικής τους κατάρρευσης ενώ έχουν συμφωνήσει και σε μείωση ως και 20% την επόμενη περίοδο.

ü  Τη δραματική μείωση έως και κατάργηση της ενίσχυσης του ΕΚΑΣ.

ü  Την ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών συντάξεων μέσω της σαρωτικής ενοποίησης των ταμείων, των μνημονιακών διατάξεων περί μηδενικού ελλείμματος των ταμείων και της διεύρυνσης της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.

ü  Την αύξηση έως και 12 χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και για αυτούς που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ü  Τη μείωση των κατώτερων συντάξεων που θα πέσουν ακόμα και κάτω από τα 320 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθούμε όλοι στους δρόμους όπως και το 2001. Να υπερασπιστούμε την κοινωνική ασφάλιση, τη μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση των εργαζόμενων και να παλέψουμε με κάθε τρόπο, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση, να υπερασπιστούμε τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τις συντάξεις μας.

Συναγερμός παντού λοιπόν, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο. Τώρα να προχωρήσουμε σε συνεδριάσεις των ΔΣ των σωματείων σε γενικές συνελεύσεις, με ανακοινώσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, να οργανώσουμε την αντίσταση και αντεπίθεση των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων.

Καμιά επανάπαυση, καμιά ολιγωρία δεν επιτρέπεται αυτή την ώρα, που σχεδιάζεται η οριστική ταφόπλακα στο μέλλον των συντάξεών και των ταμείων μας. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά για να υπερασπιστούμε την κοινωνική μας ασφάλιση

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ