ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙΣΤΑΘΜΟΙΠροσπάθεια των ιδιωτών να πάρουν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση κοινωνικές δομές παιδικής φροντίδας και να τις μετατρέψουν σε «φιλέτο» κερδοφορίας, αποτελεί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Νεαπόλεως-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΟΣΙΠΣ) προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Μέσω αυτής, ουσιαστικά, τίθεται ζήτημα αδειοδότησης πλήθους παιδικών σταθμών, πρώην κρατικών, που μετατράπηκαν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου των δήμων με τροπολογία προηγούμενων ετών και η προσαρμογή τους στις προϋποθέσεις των προδιαγραφών που προβλέπει ο νόμος παρατείνεται συνεχώς μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, χωρίς να έχουν επί μακρόν κανονική άδεια λειτουργία.

Η τρέχουσα προθεσμία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και ο δήμαρχος, μιλώντας στο χθεσινό Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εξέπεμψε SOS τονίζοντας ότι απαιτείται άμεσα νέα παράταση από τη Βουλή. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφερε, αφορά 1.140 δομές παιδικής φροντίδας, περίπου 50.000 παιδιά και 7.500 εργαζόμενους.

Αυτοδιοικητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι σχετική τροπολογία που θα δίνει παράταση κατατίθεται.

efsyn.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com