ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

δακεΤη διακήρυξη θέσεων και τα ονόματα των υποψηφίων της στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΜΕ Λάρισας ανακοίνωσε σήμερα η ΔΑΚΕ Καθηγητών του νομού. Στη διακήρυξη αναφέρονται τα εξής:

Την Πέμπτη 18-12-2014 καλούμαστε να πάρουμε μέρος στις κορυφαίες διαδικασίες της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε., τη Γενική Συνέλευση και  την ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.. Οι εκλογές για την ανάδειξη του ∆.Σ. της ΕΛΜΕ διεξάγονται σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τα οικονοµικά και εργασιακά δεδοµένα των εκπαιδευτικών λειτουργών της πατρίδας µας. Η δικοµµατική κυβέρνηση , κάτω από την πίεση των της τρόικας, συνεχίζει την εφαρµογή της πολιτικής των προκατόχων της, µε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Οι νεοφιλελεύθερης έµπνευσης πολιτικές των περικοπών µισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών, της διάλυσης του δηµόσιου τοµέα και των απολύσεων σε συνδυασµό µε την σοσιαλιστικού τύπου επιδροµή στα εισοδήµατα, τα ακίνητα και την ατοµική περιουσία µέσω της αύξησης της φορολογίας, έχουν βαθύνει την ύφεση, νέκρωσαν την αγορά και εκτίναξαν στα ύψη την ανεργία.

Και ενώ το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον ήταν ιδιαιτέρως δυσμενές , η συγκρότηση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας έγινε στο πλαίσιο συνδιαλλαγών, αφού δεν τηρήθηκε η αρχή του «αντιπροσωπευτικού-αναλογικού», που αποτυπώνει τη βούληση των συναδέλφων , οι οποίοι ανέδειξαν τη ΔΑΚΕ πρώτη δύναμη στις εκλογές του Δεκεμβρίου του 2013.

Σε μια εποχή που η συναίνεση είναι το ζητούμενο, ο αποκλεισμός , οι διαχωριστικές γραμμές και η περιχαράκωση κυριάρχησαν. Ακολουθώντας τα βήματα της Ο.Λ.Μ.Ε. βάφτισαν το προεδρείο «αριστερό» και γεμάτοι έπαρση και αλαζονεία θεώρησαν αρχικά περιττή την ενημέρωση των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ. για το περιεχόμενο των ανακοινώσεων της Ε.Λ.Μ.Ε. . Στο ίδιο πλαίσιο κινούμενοι άφησαν να λειτουργεί το Δ.Σ. με επτά μέλη για δύο ολόκληρους μήνες. Πρωτοφανής ήταν επίσης η απόφαση που έλαβε η «τοπική τρόικα» για την  κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων από την Ε.Λ.Μ.Ε.  των μελών του Δ.Σ. , για επισκέψεις στα σχολεία. Η κατάργηση από τη Διοίκηση των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης που υπήρχαν στο νομό, ήταν μεγάλο πλήγμα για τους συναδέλφους. Αρωγό σε αυτή τη προσπάθεια βρήκε και το «αριστερό προεδρείο» ,αφού για ψηφοθηρικούς λόγους, δεν κατέθεσαν πρόταση για νέα ομαδοποίηση. Θεωρούμε απαράδεκτο το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. να αδιαφορεί και να μην παίρνει θέση για θέματα υπηρεσιακής ασφάλειας και σταθερότητας των συναδέλφων. Αρνήθηκαν προσχηματικά  την καταγγελία φαινομένων προσπάθειας κατάληψης σχολικών μονάδων από εξωσχολικούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (καταστροφές, λεηλασίες κλπ.). Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  στη   Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και στη Περιφερειακή  Εκπ/ση Θεσσαλίας ήταν ελάχιστες, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον αριθμό των Γενικών Συνελεύσεων. Είναι άξιο απορίας ξαφνικά μειώθηκαν τα προβλήματα του κλάδου ή συμβαίνει κάτι άλλο; Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε δύο πλατείες της πόλης προφανώς δεν ήταν αρκετές για το «αριστερό» προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. μας. Γι΄ αυτό εσχάτως, δημιούργησαν και τρίτη συγκέντρωση σε τρίτη πλατεία , αποκομίζοντας το χλευασμό των Μ.Μ.Ε. και της κοινωνίας , η οποία επιζητεί ενότητα και όχι επιπλέον διάσπαση.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Λ.Μ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟΥ. ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Η Ε.Λ.Μ.Ε. ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Η Δ.Α.Κ.Ε. ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κατέθεσε στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. και στις Γενικές Συνέλευσεις προτάσεις και δράσεις για τους συναδέλφους της διαθεσιμότητας, οι  οποίες απορρίφθηκαν λόγω του ότι «τις έκανε η Δ.Α.Κ.Ε.». Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους μέχρι την οριστική επιστροφή τους στα σχολεία ή σε δομές του Υπουργείου Παιδείας.

Κατήγγειλε όλους τους υπεύθυνους της απομάκρυνσης των σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, την ύπαρξη των κενών σε εκπαιδευτικούς, την ευνοϊκή και σκανδαλώδη ρύθμιση για τους Περιφερειακούς  Διευθυντές, τον εμπαιγμό των αναπληρωτών με την προϋπηρεσία τους , την Τράπεζα Θεμάτων, την ψευτοαξιολόγηση.

Πρότεινε εθελοντική αιμοδοσία της Ε.Λ.Μ.Ε. και σε Ελασσόνα , Φάρσαλα και Αγιά.

Διεκδίκησε και έγιναν πράξη η ένταξη της Φυσικής Αγωγής στην Π.Δ.Σ., η απαλλαγή από τα μαθήματα Γενικής Παιδείας των τελειόφοιτων Γ.Ε.Λ. και Ε.Π.Α.Λ., που επιθυμούν την επαναφοίτησή τους σε νέες ειδικότητες των Ε.Π.Α.Λ., καθώς και η κατάργηση του ηλικιακού ορίου για μαθητές Εσπερινών Ε.Π.Α.Λ..

Εισηγήθηκε στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. τη διεξαγωγή διπλών εκλογών τον Ιούνιο του 2015 (ταυτόχρονα δηλαδή για νέο Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. καθώς και για αντιπροσώπους στο 17ο  Συνέδριο της Ο.Λ.Μ.Ε.), αφού προηγηθεί Καταστατική Συνέλευση του κλάδου. Τα πολλαπλά  οφέλη αυτής της πρότασης (2500€ το κόστος της κάθε εκλογικής  διαδικασίας) δυστυχώς αγνόησαν οι άλλες παρατάξεις.

Ενημέρωνε με σημειώματα προς τα σχολεία, τους συναδέλφους για θέματα και αποφάσεις  του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Επικεντρώθηκε στην προάσπιση της προσωπικότητας και της επιστημονικής οντότητας του μάχιμου καθηγητή. Δεν επένδυσε στο φόβο, στην τρομοκρατία και στο μηδενισμό των πάντων.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

 • Επαναφορά των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης στο ν. Λάρισας
 • Ανάκληση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων
 • Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού-Επιστροφή στα σχολεία  όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα
 • Αξιολόγηση, η οποία θα  βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και λέμε ΟΧΙ στο νόμο 4024/11 και στο Π.Δ. 152/13, που θεσμοθετεί την ποσόστωση των ικανών. Θα είμαστε ενάντιοι σε φαινόμενα εκφοβισμού,  αυταρχισμού και αυθαιρεσίας στο όνομα της αξιολόγησης-παρωδίας και θα απαιτήσουμε την ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη όλων
 • Να θεσμοθετηθεί η επιμόρφωση και να συνδεθεί με την αξιολόγηση
 • Οργάνωση της Τράπεζας Θεμάτων σε θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας
 • Ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων να υπολογίζεται για τις μεταθέσεις του ίδιου έτους
 • Πλήρη Υγειονομική Περίθαλψη-Κανένας δε δέχεται παιχνίδια με την υγεία του
 • Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών
 • Αναγνώριση συνολικής  προϋπηρεσίας των αναπληρωτών-ωρομισθίων  συναδέλφων
 • Να γίνει πράξη η αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
 • Συμμετοχή Ε.Λ.Μ.Ε. σε προτάσεις για νέους τομείς και ειδικότητες των Ε.Π.Α.Λ.
 • Επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης  και της  Ενισχυτικής Διδασκαλίας
 • Στήριξη του Σχολικού Αθλητισμού με επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Τ.Α.Δ.
 • Στήριξη των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και της Ειδικής Αγωγής
 • Αλλαγή άρθρων του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε. (2ετής θητεία και συγκρότηση αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου)
 • Μείωση συνδρομής προς Ο.Λ.Μ.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Συναδέλφισσες και  Συνάδελφοι,

Και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας :

             Δεσμευόμαστε πως η συμβολή μας για μία ακόμη φορά θα είναι καθοριστική στην προσπάθεια επίλυσης των μεγάλων προβλημάτων του κλάδου.

             Θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα λέγοντας πάντα την αλήθεια στο συνάδελφο.

             Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρωτοπορία των αγώνων, διεκδικώντας μια Παιδεία με αρχές, αξίες, ιδανικά. Μια Παιδεία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η αποχή δεν είναι λύση

Εμείς και μετά τις εκλογές θα είμαστε μαζί σου

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιακοβής Δημήτριος ΠΕ19 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΡΑΝΕΑΣ

Γκαδρής Αθανάσιος  ΠΕ09 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΡΑΝΕΑΣ

Γραβάνης Στέφανος ΠΕ19 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δουκάκης Αντώνης ΠΕ06 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Κατσιαβριάς Πέτρος  ΠΕ04 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Κουλουράς Γεώργιος ΠΕ02 8ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κωστόπουλος Κωνσταντίνος ΠΕ11 Δ.Δ.Ε. Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Μακρυγιάννης Παντελής ΠΕ02 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μίζιος Αθανάσιος  ΠΕ11 8ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μπασαγιάννης Χρήστος ΠΕ17 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Μπατσίλα Δάφνη ΠΕ11                Δ.Δ.Ε. Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Νάνης Δημήτριος ΠΕ19                 7ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ντόνα Σοφία ΤΕ16 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παναγιώτου Νικόλαος ΠΕ19 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Παπαδήμας Χρήστος ΠΕ19 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ

Παπαϊωάννου Δημήτριος ΠΕ03 ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΡΑΝΕΑΣ

Πλιάτσικας Κωνσταντίνος ΠΕ10                Γ. Λ.Τ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σδράκα Αγορίτσα ΠΕ01 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Τζηκούλης Δημήτριος ΠΕ01 ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Τζιατζιάς Μιχαήλ ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΜΒΑΚΟΥΣ

Φούντας Αθανάσιος ΠΕ11 10ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Γκαραγκούνη Αργυρώ ΠΕ02 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καρκαλής Νικόλαος ΠΕ17 ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κοντσιώτης Κων/νος ΠΕ04 ΓΕΛ ΦΑΛΑΝΗΣ

Κουκούλης Γεώργιος ΠΕ11 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Μαλάκος Σταμάτης ΠΕ04 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νταφούλης Γεώργιος ΠΕ04 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΥΔΡΙΟΥ

Σταθάκη Φωτεινή ΠΕ18 ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τζέκας Θωμάς ΠΕ03 ΓΕΛ ΓΟΝΝΩΝ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com