ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΠΕΡΡΑΙΒΙΑΑμειβόμενους  ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες αναζητά το Δίκτυο  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη αξιοποίηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, προς όφελος, όπως αναφέρει,  των τοπικών κοινωνιών και ιδιαίτερα των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» που είναι Μ.Κ.Ο., ζητά τη συνεργασία επιστημόνων, όπως οικονομολόγων, περιβαλλοντολόγων, δασολόγων, γεωπόνων, μηχανικών, ειδικών Πληροφορικής, επικοινωνιολόγων, κοινωνιολόγων, ερευνητών, εκπαιδευτικών και γενικά κάθε είδους εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, πάνω στη διαχείριση και  υλοποίηση προγραμμάτων. Η γνώση  Ξένων Γλωσσών θεωρείται  απαραίτητη προϋπόθεση συνεργασίας με το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Μόνο που όταν έρχεται η ώρα της αμοιβής εκεί τα πράγματα αρχίζουν να μπλέκουν αφού πουθενά δεν υπάρχει ξεκάθαρη πληροφόρηση για το χρόνο εργασίας, το ύψος αμοιβής, τον τρόπο πληρωμής κ.λπ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η απασχόληση όλων των ειδικών Επιστημόνων ,αλλά και των Επιστημονικών Επιτροπών, όπως επίσης και ο τρόπος αμοιβής τους, θα καθορίζεται από μνημόνιο συνεργασίας, έτσι ώστε, η κάθε είδους μεθοδική και αποτελεσματική εργασία, να αμείβεται, μέσα από την υλοποίηση των προγραμμάτων και κυρίως από Ευρωπαϊκούς πόρους, που, συνήθως και δυστυχώς, παραμένουν αναξιοποίητοι.

Το Δίκτυο  «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» πιστεύει ότι μέσα από τη διαδικασία αυτή προσφέρει ευκαιρίες, αλλά και αμοιβές, τόσο στους ειδικούς μελετητές, όσο και σε όλους αυτούς που θα εργαστούν για την υλοποίηση των Προγραμμάτων, μέσα σε μια Ευρώπη Ίσων Ευκαιριών και της προόδου».

Ποιος μπορεί να μας εξηγήσει άραγε για τι είδους αμοιβή μιλάει το δίκτυο. Τι είδους συνεργασία επιθυμεί με τους επιστήμονες που παραδέχεται ότι πλήττονται από την ανεργία; Προσφέρει σταθερή σχέση εργασίας ή αναζητά εξωτερικούς συνεργάτες; Θα πληρώνει την ασφάλισή τους ή αναζητά ελεύθερους επαγγελματίες; Τι είδους μνημόνιο συνεργασίας είναι αυτό που αναφέρει; Και τι θα γίνει σε περίπτωση που κάποιοι εργαστούν πάνω σε ένα πρόγραμμα που τελικά δεν θα το πάρει το δίκτυο; Τι θα γίνει αν υπάρξει ασυμφωνία ετέρων και χαθούν κονδύλια;

Κάθε απάντηση δεκτή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ