ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 228.000 € ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ- ΜΗΤΣΙΟΣΔημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, η προμήθεια του νέου εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προϋπολογισμού 228.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για το Νεογνολογικό Τμήμα, την Κεντρική Αποστείρωση και το Εργαστήριο Παθολογικής ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ως αιρετή Περιφέρεια στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας της δημόσιας υγείας, καθώς ο άνθρωπος είναι η αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας. Τα έργα αφορούν εξοπλισμό για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Θεσσαλίας, ένα νοσοκομείο για όλη την περιφέρειά μας, αλλά και την Κεντρική Ελλάδα. Είναι μηχανήματα νέας τεχνολογίας, που υποκαθιστούν παλαιότερα, τα οποία έχουνε ολοκληρώσει πλέον τον κύκλο της ζωής τους και χρειαζόταν πολλές επισκευές με αμφίβολη την ποιότητα της λειτουργίας τους. Με τα νέα μηχανήματα βελτιώνουμε την ποιότητα υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και συντελούμε στην αρτιότερη λειτουργία των τμημάτων του νοσοκομείου».

Το έργο αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη αναγκών των παρακάτω τμημάτων και εργαστηρίων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας: – Νεογνολογικό τμήμα – Κεντρική αποστείρωση – Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομίας

Ειδικότερα ο εξοπλισμός είναι:  – έντεκα θερμοκοιτίδες για την κάλυψη των αναγκών του Νεογνολογικού τμήματος, ελεγχόμενές από μικροεπεξεργαστή, οι οποίες διαθέτουν διπλά τοιχώματα για την απομόνωση του νεογνού από το εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, διαθέτουν ευκρινή οθόνη για την προβολή παραμέτρων και ρυθμίσεων, συρόμενη ακτινοδιαπερατή επιφάνεια για τη δυνατότητα διενέργειας επεμβάσεων και ειδική συρόμενη θήκη για τοποθέτηση ακτινογραφικής κασέτας, – ένας κλίβανος πλάσματος για την Κεντρική Αποστείρωση, τεχνολογίας πλάσματος Η2Ο2 και δυνατότητα αποστείρωσης θερμοευαίσθητων εργαλείων και υλικών  – ένας κρυοστάτης για το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομίας, με εύρος θερμοκρασιών από 0οC ως -35οC και ενσωματωμένο μικροτόμο για την κοπή δειγμάτων.

Ακολουθεί πλέον η διενέργεια του σχετικού Διαγωνισμού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, δικαιούχο, φορέα υλοποίησης και φορέα λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com