ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

1Εγινε πρόσφατα η πρώτη συνάντηση της νεοσύστατης Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, της οποίας η σύνθεση ορίστηκε με σχετική ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Π.Λ.  Η συνάντηση έγινε παρουσία του Προέδρου της Δ.Π.Λ.-Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και των μελών του Δ.Σ.

Τα μέλη της νέας Καλλιτεχνικής Επιτροπής είναι:

Γιώργος Διβάρης- Ζωγράφος και Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών. Παρακολούθησε μαθήματα Πολεοδομίας, στο Πανεπιστήμιο Vincennes του Παρισιού (PARIS VIII),  με καθηγητή τον Anatole Kopp. Σπούδασε Γραφιστική στη “Σχολή Βακαλό”. Σπούδασε Ζωγραφική στην ΑΣΚΤ, στο Ε’ εργαστήριο ζωγραφικής με καθηγητή τον Νίκο Κεσσανλή, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Εισήχθη και παρακολούθησε για ένα έτος το μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών με τίτλο “Φιλοσοφία και Τέχνη” του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΑΠΘ.

Μίλτος Παπαστεργίου– Γλύπτης.  Σπούδασε γλυπτική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, την περίοδο 1972 – 1977, με καθηγητή τον Γ. Παππά , ενώ φοιτούσε και στο εργαστήριο ζωγραφικής του  Ν. Νικολάου. Μετά την αποφοίτησή του από την ΑΣΚΤ, συνέχισε  τις σπουδές του στην ΕcoledesBeauxArts του Παρισιού , από το 1977 έως το 1979. Έχει ασχοληθεί συστηματικά και με τον σχεδιασμό κοσμημάτων. Το 2003 και σε συνεργασία με την Γλύπτρια Θεοδώρα Βουτσινά  έλαβε το Α’ Βραβείο για την Αισθητική Παρέμβαση του Σταθμό του ΗΣΑΠ στην  Κηφισιά.

Βαγγέλης Βλαχοδήμος– Γλύπτης και Πρόεδρος Σωματείου Εικαστικών Λάρισας. Μέλος του Ε Ε Τ Ε . Παρακολούθησε Γλυπτική στην ACCADEMIADIBELLEARTI στην Φλωρεντία το 1983 με καθηγητή τον G. CARPIGIANNI. Σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. Αθήνας από το 1984 μέχρι και το 1989, με δασκάλους , στην Γλυπτική τον  Γ.Νικολαίδη και βοηθό τον  Θ. Παπαγιάννη.  Αποφοίτησε  με  Άριστα το 1989.

Λήδα Καζατζάκη– Ιστορικός Τέχνης. Σπούδασε στις φιλοσοφικές σχολές των Πανεπιστημίων της Τυβίγγης και της Κολωνίας, από το 1979 μέχρι και το 1986, ιστορία της τέχνης, αρχαιολογία και αρχαία ιστορία. Το 1986 πήρε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα(Master of Arts) στην ιστορία της τέχνης.

Έρση Χατζηαργυρού- Ζωγράφος και Γλύπτρια. Σπούδασε ζωγραφική στην Beaux Arts του Παρισιού (1976-1982), στο ατελιέ Lagrange. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 49η Μπιεννάλε Βενετίας (2001), όπου το εκτιθέμενο έργο αποτελεί συμπίλημα της Τριλογίας του Λαυρίου, στη 2η Μπιεννάλε του Μπουένος Άιρες (2002) και στη Διεθνή Μπιεννάλε Αθλητισμού και Τέχνης (ΒΙDΑ) στη Θεσσαλονίκη και τη Σεβίλλη (2005).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ