Ο ΟΕΚ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

oekΤο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών υποχρέωσε τον Αυτόνομο Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας να καταβάλει το ποσό των 36.240 ευρώ, ως ηθική ικανοποίηση, για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστησαν τα τέσσερα παιδιά του αποβιώσαντος δικαιούχου εργατικής κατοικίας στην περιοχή της Έδεσσας.
Το ποσό της ηθικής βλάβης που επιδικάστηκε ανάγεται στο ότι ο Οργανισμός παράνομα και παρά την δικαστική δικαίωση του αποβιώσαντος δικαιούχου της εργατικής κατοικίας δεν μερίμνησε έγκαιρα να την παραδώσει στα παιδιά του.

Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ότι οι παραλείψεις του επίμαχου Οργανισμού να συμμορφωθεί προς τις δικαστικές αποφάσεις και να χορηγήσει την κατοικία του δικαιούχου στους κληρονόμους τους, προκάλεσε σε αυτούς «ζημία δεδομένου ότι τους στέρησε τα οφέλη από την χρήση της κατοικίας», ενώ παράλληλα «προκάλεσε και μείωση της προσωπικότητας τους».

Κάτι που καταδείκνυε ότι η συμπεριφορά του επίμαχου Οργανισμού «καταδεικνύει αδιαφορία, έλλειψη σεβασμού και πλήττει την αξιοπρέπεια τους», ενώ «ενέχει και απαξία, αλλά και μειώνει το κύρος τους», αλλά την ίδια στιγμή στερεί από τους κληρονόμους «την ηθική ικανοποίηση και χαρά να απολαύσουν περιουσιακά δικαιώματα που δικαιούνται».

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ