ΕΣΗΕΑ: Η “ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ” ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ

σαμαρας_νεριτΒολές κατά της ΝΕΡΙΤ έριξε η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, για τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση το απόγευμα του Σαββάτου.

Η Ενωση Συντακτών ήταν ιδιαίτερα επικριτική, αναφέροντας ότι ουσιαστικά επρόκειτο για διάγγελμα και όχι για συνέντευξη και σημειώνει ότι προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα “δημόσια” τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως “συνέντευξη” το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ